Foto: Reuters/Scanpix
Tiem, kam šī mēneša beigās veicami svarīgi darbiņi, iespējams, vajadzētu pārplānot darāmo lietu sarakstu. Konspirācijas teoriju piekritēji apgalvo, ka 29. jūlijā gaidāms pasaules gals.

Apvienība "End Times Prophecy", kas pēta Bībeles tekstus, vēsturiskus notikumus un zīmes no Visuma, sludina, ka drīzumā gaidāms pasaules un visas cilvēces gals.

Pravietisko vēstījumu apvienības pārstāvji sabiedrībai snieguši, izveidojot video, kurā ļaudis brīdināti, ka tuvojas liela nelaime. Sižets publicēts vietnē "YouTube", un tas neilgā laikā apskatīts vairāk nekā pusmiljons reižu.

Sižetā, kurā dzirdama monotona sievietes balss, sniegts detalizēts izskaidrojums, kādēļ pasaules gals notiks tieši 29. jūlijā. Šis datums nav izraudzīts nejauši – Bībelē esot atrodamas norādes, kas to apliecina.

Video izmantoti pavisam vienkārši un neprofesionāli specefekti, lai uzskatāmi nodemonstrētu, kā tieši pasaule ies bojā. Konspirācijas teoriju piekritēji uzskata, ka Zemes magnētiskie poli apmainīsies vietām. Tas izraisīs dabas kataklizmas, dažādas nelaimes un pastaro dienu.

Tiesa, zinātniekiem jau sen nav nekāds jaunums, ka poli pārvietojas. Tāpat pierādīts, ka tālā pagātnē tie nudien vairākkārt apmainījušies vietām, taču, kā vēsta ārvalstu mediji, neesot nekāda zinātniska pamatojuma ticēt, ka tieši 29. jūlijā tas notiks atkal.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!