Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajās brīvdienās, 24. jūnijā, Petalumas pilsētā Kalifornijā notika jau 23. ikgadējais neglītāko suņu konkurss, kurā par titulu "pasaulē neglītākais suns" sacentās vairāki desmiti pretendentu. Kā ziņo laikraksts The Washington Post, šogad šis gods piešķirts sunim ar iesauku Joda (attēlā).

Joda, kurš ir jau 14 gadus vecs, ir čivavas un ķīniešu cekulainā suņa jauktenis, un uzvaru viņš izcīnīja, pateicoties savai šķidri plušķainajai vilnai, neadekvāti nokarenajai mēlei un bezspalvainajām ķepām. Bez godpilnā titula Joda saņēma arī uzvarētāja kausu, bet viņa saimniece - tūkstoš ASV dolāru lielu naudas balvu.

Kā vietējiem medijiem pastāstījusi suņa saimniece Terija Šūmahere, suni pirms vairākiem gadiem viņa atradusi uz ielas un sākumā noturējusi viņu par žurku.

Neglītākais suns pasaulē tika izraudzīts jau 23. reizi pēc kārtas, un pagājušajā gadā par uzvarētāju atzīta četrus gadus vecā čivavas šķirnes kucīte ar dižciltīgu vārdu Princese Ebija Frensisa, kura žūrijas simpātijas izpelnījās ar savu līko muguriņu un kleinajām ķepām, kā arī ar aizpampušo aci, kas praktiski visu laiku ir aizvērta.

Foto galerijā: daži dzīvnieki , kas pretendēja uz pasaulē neglītākā suņa titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!