Foto: Vida Press

Japāņu kompānijas Sanrio izgudrotā varone Hello Kitty ir cilvēks, nevis kaķis, kā daudzi līdz šim uzskatījuši - Hello Kitty ir jauka un laimīga meitene ar zelta sirdi, teikts kompānijas mājaslapā.

Hello Kitty attēls atrodams uz visdažādākajām precēm, sākot ar skolas penāļiem un beidzot ar pidžamām. Taču līdz šim iemīļoto varoni bija pierasts uztver kā kaķi, nevis cilvēku, tāpēc šis atklājums izbrīnījis daudzus Hello Kitty fanus visā pasaulē.

Tas nāca gaismā, kad Havaju Universitātes pētniece Kristīna Jano sarīkoja izstādi par godu Hello Kitty 40. jubilejai un lūdza Sanrio pārbaudīt tajā minētos faktus. Kompānija ļoti strikti uzsvēra, ka Hello Kitty nav kaķis, viņa pavēstīja laikrakstam Los Angeles Times.

"Hello Kitty nav kaķis. Viņa ir multfilmu varone. Viņa ir maza meitene. Viņa ir draugs. Taču viņa nav kaķis. Viņa nekad nav tikusi attēlota, staigājot uz visām četrām. Viņa staigā un sēž kā divkājaina būtne," skaidro Jano.

"Tas ir pilnībā personificēts varonis", aģentūrai AFP teica Sanrio pārstāvis. "Dizainā izmantots kaķu motīvs, taču Hello Kitty uzbūvē nav kaķa elementa".

Hello Kitty īstais vārds esot Kitija Vaita, norāda Sanrio. Viņa dzimusi Anglijas dienvidos 1974. gada 1. novembrī. Viņai ir dvīņumāsa Minnija Vaita, kura dzīvo Londonas piepilsētā ar meiteņu vecākiem Džordžu un Mēriju.

Par spīti tam, ka visai Hello Kitty ģimenei ir spicas ausis un ūsas, tās locekļiem ir mājdzīvnieks kaķis. Hello Kitty tēls pirmoreiz tika izmantots Japānā 1974. gadā uz meiteņu maciņa. Kopš tā laika Hello Kitty uzradušies fani visā pasaulē, un tā redzama uz desmitiem tūkstošu dažādu produktu, sākot ar rokassomiņām un beidzot ar lidmašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!