Foto: Shutterstock
Tiem, kuri nopietni gatavojas svētku laikam, noderēs jebkurš padoms, kā cīnīties pret paģirām. Te talkā nāks paģiru lāpīšanas līdzekļu karte, ko izveidojis ceļojumu portāls "ebookers" un kurā apkopoti ieteikumi no 100 pasaules valstīm. Arī no Latvijas.

Paģiru lāpīšanas kartē kā līdzeklis, kas raksturīgs Latvijai, norādīts Rīgas Melnais balzams.

"Vieni no lielākajiem dzērājiem pasaulē, tāpēc, iespējams, nav brīnums, ka Latvijas atbilde paģirām ir turpināt dzert, un viņiem pat ir īpašs dzēriens padomā," vēsta kartes veidotāji.

Viņi arī ieskicējuši Rīgas balzama vēsturi, norādot, ka tas tiek ražots kopš 18. gadsimta un ka tieši šis dzēriens savulaik ir dziedinājis Krievijas imperatori Katrīnu Lielo no ceļojuma radīta nelabuma.

Kartē norādīti arī mūsu kaimiņvalstīm raksturīgākie paģiru lāpīšanas līdzekļi – Igaunijā tās ir "šņabja zeķes", ko viņi, kā vēsta kartes veidotāji, ņem talkā, kad "beidz mērcēt smadzenes šņabī", bet Lietuvā izvēle kritusi uz skābu kāpostu zupu.

Krievijā kā populārākais paģiru lāpīšanas līdzeklis minēts mazsālīti gurķīši, bet visu karti ar dzīvē noderīgiem paģiru lāpīšanas padomiem iespējams aplūkot šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!