Dažkārt, kad domās esam jau sen atvadījušies no kādas šķietami pazudušas lietas, tā pēkšņi uzrodas visnegaidītākajā vietā, bet pavisam neticami paveicies kādai kundzei no Kanādas, un neparastais stāsts arī strauji guvis popularitāti dažādu valstu medijos.

BBC vēsta, ka 84 gadus vecā Mērija Gremsa pirms 13 gadiem pazaudējusi vērtīgu briljanta gredzenu – tas noticis, kad viņa darbojusies dārzā ģimenes fermā Albertā.

Gadiem ejot, pensionāre ar zaudējumu bija samierinājusies, bet negaidīti gredzens atgriezies pie īpašnieces – to fermā atradusi viņas vedekla Kolīna, kura tagad tur saimnieko.

To, ka vērtīgā rotaslieta noklīdusi, kundze bija slēpusi pat no vīra, gredzenu aizvietojot ar lētu pakaļdarinājumu, un par pazudušo gredzenu zinājis tikai Mērijas dēls.

Viņš, ieraudzījis sievas atradumu – burkānu, kas izaudzis cauri gredzenam – uzreiz sapratis, kam pieder rotaslieta, un steidzis zvanīt mammai.

Dāma, uzzinot par negaidīto atradumu, bijusi ļoti pārsteigta, bet, kā vēsta BBC, viņa nožēlo, ka savulaik nav atklājusi vīram patiesību. Tiesa, tagad jau ir krietni par vēlu, jo Mērijas laulātais draugs pirms pieciem gadiem devās mūžībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!