Foto: Instagram.com/pilotmaria/
Zviedru izcelsmes skaistule Marija Petersone (attēlā) piepildījusi sapni un darbojas profesijā, kas dažādu sabiedrībā valdošu stereotipu un mītu dēļ parasti asociējas ar vīriešu kārtas pārstāvjiem. Viņa ir pilote.

Marija aktīvi rosās sociālajos tīklos, un viņas "Instagram" foto blogā iespējams sekot līdzi tam, kāda ir pilotu ikdiena. Tā kā zviedriete ir viena no retajām sievietēm, kura izvēlējusies savu dzīvi saistīt ar šo profesiju, viņa nav palikusi nepamanīta.

Marijas "Instagram" blogam ir vairāk nekā 180 tūkstoši sekotāju. Sievietes publicētās bildes, kurās viņa, tērpusies formā, iemūžināta lidmašīnas pilota kabīnē, vienmēr kļūst par īstām sensācijām.

Par zviedrieti ieinteresējušies arī mediji, un ziņu virsrakstos Marija tiek dēvēta par pasaulē pašu seksīgāko un daiļāko piloti. Tam, protams, piekrīt arī viņas fani sociālajos tīklos.

Intervijā ārvalstu medijiem Marija, kura agrāk dzīvojusi Gēteborgā, bet šobrīd mitinās Sicīlijas pilsētā Palermo, pastāstījusi, ka pilota licenci viņa ieguvusi 25 gadu vecumā.

Sākotnēji zviedriete vadījusi nelielus lidaparātus, taču, sasniedzot 30 gadu vecumu, viņai izdevies tikt pie sapņu darba. Marija šobrīd vada gaisa kuģi "Boeing 737", kurā ietilpst gandrīz 200 pasažieru. Viņa veic komercreisus pa visu Eiropu.

Kā pastāstījusi Marija, selfijus pilota kabīnē un citas bildītes, kas atspoguļo darba aizkulises, viņa pasākusi publicēt, lai saviem draugiem un radiem parādītu, kāda ir viņas ikdiena.

Pārsteidzošā kārtā attēli izpelnījušies milzīgu sociālo tīklu lietotāju ievērību, un Marija ātri vien kļuvusi par interneta zvaigzni, kuras gaitām līdzi seko ļaudis no visas pasaules.

Tiesa, kā intervijās pastāstījusi Marija, viņai nācies pamatīgi iespringt, lai atrastu darbu. Viņa skaidrojusi, ka konkurence pilotu vidū ir liela, turklāt sievietei jāspēj pierādīt, ka viņa var būt tikpat labs lidmašīnas vadītās kā vīrietis.

"Mans stāsts ir par stiprām sievietēm vidē, kurā dominē vīrieši. Par pierādīšanu, ka esam tikpat spējīgas kā viņi. Par ticēšanu saviem spēkiem un pozitīvismu," profesijas aizkulises raksturojusi Marija.

WhatSUP 🏄😎 Hope you all having an adventures weekend 😘

A photo posted by Maria (@pilotmaria) on Jul 30, 2016 at 12:59am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!