Nesen globālajā tīmeklī lielu popularitāti iemantojusi ASV dzīvojošā latviete Kaija Straumanis (attēlā), kura izveidojusi sēriju ar neparastiem selfijiem – tajos iemūžināts mirklis, kad pret viņas galvu atsitas dažādas lietas.

Pati meitene DELFI Izklaidei neslēpj, ka par pašportretu sērijas popularitāti ir ļoti pārsteigta - tos radot, viņa nebija domājusi, ka tā varētu notikt, bet tagad daudzos izklaides portālos, blogos un citās vietnēs jūsmo par Kaijas selfijiem.

Kaija ir dzimusi Minesotas štatā, bet janvārī viņa saņēma dubultpilsonību un, kā pati ar smaidu norāda, beidzot laikam drīkst teikt, ka ir Latvijas latviete. Viņa ir 28 gadus veca, dzīvo Ročesterā, bet strādā Ņujorkā tulkotās literatūras izdevniecībā Open Letter Books par redaktori.

Kaijas Flickr profils liecina, ka viņa nopietni aizrāvusies ar fotografēšanu, bet izrādās, ka šo prasmi meitene nekad nav apguvusi profesionāli.

"Visas zināšanas un rezultāti, kas sekoja, ieskaitot šīs "mētāšanas" fotogrāfijas, ir iegūti un izpildīti pašmācības gaitā. Selfijus iesāku Rīgā, kur dzīvoju un strādāju kādus trīs gadus, savā dzīvoklī. Iesāku tā saucamo "365" projektu, un izlēmu fotografēt sevi pašu," stāsta Kaija.

Draugiem un ģimenes locekļiem bildes ar pret Kaijas galvu lidojošajiem priekšmetiem ļoti patikušas, un arī pati fotogrāfe guvusi lielu prieku, tās radot, tādēļ arī turpināts ik pa brīdim radīt pa jaunam attēlam.

Kaija atklāj arī selfiju tapšanas aizkulises - talkā tiek ņemta Photoshop apstrādes programma.

"Bildēju sevi vairākas reizes, stāvot tāpat ar rokām gar sāniem, kā arī bildēju objektu pret savu seju vairākas reizes, un tad visu Photoshop salieku kopā kā puzli, kamēr izskatās tā, it kā esmu pa īstam "cietusi"! Foršs process, un pašai prieks par to, cik pārliecinoši tas viss izskatās. Ne reizi neesmu sevi ievainojusi; pat ar salauzto stiklu biju ļoti uzmanīga," atklāj Kaija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!