Foto: Publicitātes foto
Cilvēkiem vienmēr paticis ironizēt un stāstīt sarkastiskus jokus par citām nācijām. Latvietis nav izņēmums – ļaudis visā pasaulē joko arī par mūsu tautiešiem, un, kā izrādās, citi latvieti redz kā nabadzīgu cilvēku, bet tajā pašā laikā ļoti kāru uz kartupeļiem.

Pēdējās dienās popularitāti guvis interneta vietnē tumblr.com izveidotais blogs, kuram dots nosaukums Poor Latvia jeb "Nabadzīgā Latvija". Šajā vietnē apkopoti dažādi joki, bildes un pigori par latviešiem.

2012. gadā izveidotā bloga pamatā ir stāsts par latviešiem, kuriem ļoti garšo kartupeļi, taču nav naudas, lai tos iegādātos, un tā rezultātā veidojas dažādas amizantas, un smieklīgas, bet reizē bezgala skumjas situācijas.

Tā, piemēram, viens no jokiem vēsta, ka Čaks Noriss aizbrauca no Latvijas, jo šeit kartupeļi esot stiprāki, savukārt vēl kāds cits vārsmojums skan šādi: "Divi latvieši skatās debesīs. Viens redz kartupeli, otrs - neiespējamu sapni. Viņi abi aplūkoja vienu mākoni".

Ļaudis arī pamanījušies apspēlēt un vienā jokā apvienot gan latviešu lielo kāri uz kartupeļiem, gan nabadzību, kura šajā zemē esot tik liela, ka tupeņi jāiesāla ar asarām.

"Latviešu meitene stāsta savam tēvam, ka kādu dienu vēlētos doties uz Ameriku. Tēvs saka: "Es tevi aizsūtīšu uz Ameriku". Meita pateicas un aiz laimes lej asaras, kuras tēvs nolemj izmantot, lai kartupeļus padarītu sāļākus.

Tēvs apdomājas un pēc mirkļa saka: "Meit, es tevi nesūtīšu uz Ameriku. Kartupeļiem vajag vairāk sāls"."

Paši latvieši īsti neizprot, kādēļ pasaulē tiekam uzskatīti par buļbu rīmām, savukārt citi spriež, ka joki esot patiešām slimi, lai gan tajā pašā laikā smieklīgi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!