Foto: Kadrs no video
Daži viņu dēvē par pērtiķi vai "vilka seju", bet pasaulē matainākā meitene cenšas to uztvert mierīgi un sapņo kļūt par ārsti, lai palīdzētu savai ģimenei un cilvēkiem ar līdzīgām problēmām.

Divpadsmit gadus vecā Bangkokas iedzīvotāja Supatra Susuphana ir viena no 50 cilvēkiem pasaulē, kas cieš no retas ģenētiskas saslimšanas – Ambrasa sindroma.

Šī slimība pazīstama jau kopš viduslaikiem, un tās pacientiem ir nepareiza hromosoma, kas veicina pārmērīgu apmatojuma augšanu uz sejas.

Meitenei biezs apmatojums klāj seju, ausis, rokas, kājas un muguru. Pat lāzerepilācija bijusi bezspēcīga palīdzēt tik smagā hirsutisma gadījumā.

Viņa iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā matainākā meitene pasaulē, vēsta The Daily Mail.

Sākotnēji Supatru skolā nežēlīgi izsmēja, bet, pateicoties jaukajam raksturam, viņa spēja sadraudzēties ar citiem bērniem un kļūt par vienu no labākajām skolniecēm, jo pēc pēc skolas beigšanas cer studēt medicīnu.

Meitenes vecāki uzsver, ka tagad viņa ir normāla maza meitenīte, un arī viņa pati piekrīt, ka ikdienā savu slimību nekā īpaši neizjūt: "Esmu ļoti pieradusi būt tāda, kāda esmu. Es nejūtu apmatojumu, jo tas tāds ir bijis vienmēr. Reizēm gan ir grūti redzēt, kad mati izaug pārāk gari, un es ceru, ka kādreiz to varēs izārstēt."

Piedzimstot Supatrai tomēr bijušas visai smagas veselības problēmas – bijušas nepieciešamas divas operācijas, lai paplašinātu nāsis, kas bijušas tikai dažus milimetrus platas.

Arī kaimiņu reakcija, kad meitene pārvesta mājās, sākotnēji bijusi naidīga: viņi gribējuši zināt, ko laulātais pāris sagrēkojis, ka viņus piemeklējusi tāda sodība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!