Par īstu sensāciju tīmeklī šonedēļ kļuvis sociālais eksperiments, kurš veikts Norvēģijā. Tajā iemūžināts, kā šīs zemes iedzīvotāji reaģē uz pārsalušu zēnu, kurš sabiedriskā transporta pieturā sēž bez mēteļa un drebinās no aukstuma.

Eksperiments norisinājies Oslo, un tajā galveno lomu spēlējis 11 gadus vecs zēns vārdā Johanness, kurš aukstajā laikā, riskējot ar savu veselību, piekritis kļūt par izmēģinājuma trusīti, lai noskaidrotu, kā cilvēki reaģē, ja tiem blakus drebinās nepazīstams bērns.

Eksperiments iemūžināts ar slēpto kameru, un tajā redzams, ka ļaudis, pamanījuši nelaimīgo un nosalušo puisēnu, ir gatavi zēnam palīdzēt sasildīties - kāds bērnam atdod savu jaku, cits viņam sniedz šalli, bet kāda sieviete pat viņam iedod savu mēteli, par spīti tam, ka pati paliek vienā topiņā.

Šis video līdz sirds dziļumiem aizkustinājis ļaudis visā pasaulē, un tie pauduši milzīgu prieku, ka uz šīs zemes joprojām pastāv žēlsirdība un sirsnība un cilvēki ir gatavi palīdzēt ikvienam, kurš nonācis nelaimē.

Eksperimenta veidotāji ir Norvēģijas SOS bērnu ciematu pārstāvji, kuri šādā veidā centušies pievērst uzmanību nelaimē nonākušiem bērniem, un šīs aktivitātes iemantojušas plašu atsaucību, bet videoklips tīmekļa vietnē Youtube divu dienu laikā noskatīts vairāk nekā pusmiljons reižu.

Kā vēlāk ārzemju medijiem paskaidrojis eksperimenta galvenais varonis Johanness, tikai trīs cilvēki no vairākiem desmitiem ļaužu, kas nofilmēti ar slēpto kameru, nav nosalušajam puisēnam pievērsuši nekādu vērību un to ignorējuši. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!