Foto: Privātais arhīvs
Atpazīstamību un sabiedrības uzmanību izpelnījusies 17 gadus vecā Krievijas svarcēlāja Jūlija Viktorovna Vinsa (attēlā). Meitene sevī apvieno divus pretstatus – lellei līdzīgu sejiņu un vīrišķīgu, muskuļotu ķermeni.

Pusaudze savas piemīlīgās un skaistās sejiņas dēļ tiek salīdzināta ar pasaules slavu guvušo Valēriju Lukjanovu, kuru mēdz dēvēt arī par "Odesas Bārbiju" un Anastasiju Špaginu, kura izskatās pēc lelles, taču, salīdzinot visu meiteņu ķermeņus, Jūlijai tas ir krietni vīrišķīgāks.

Sešpadsmit gadu vecumā Jūlija pievērsās sportam, lai celtu pašapziņu, uzturētu sevi formā un kļūtu spēcīgāka. Sākumā simpātiskā pusaudze nebija izveidojusi noteiktu treniņa plānu, taču ar laiku meitene nolēma, ka fiziskās aktivitātes vēlas veikt trenera pavadībā, lai ķermenis netiktu traumēts.

Sporta zālē, uz kuru parasti devās Jūlija, strādājošais treneris bija specializējies tieši svarcelšanā un spēka trīscīņā, kurā ir trīs kategorijas - pietupieni, guļus spiešana un vilkme. Sekojot viņa padomiem, gada laikā meitene piedzīvoja milzīgu progresu, un viņas muskuļu apjoms strauji palielinājās.

No trauslās un sievišķīgās meitenes palikusi vien lellītei līdzīgā sejiņa. Pusaudzes ķermenis piedzīvojis ievērojamas izmaiņas, un šobrīd Jūlija jau sākusi gatavoties savām pirmajām oficiālajām svarcelšanas sacīkstēm, kuras gaidāmas septembrī.

Viņa piedalīsies sacensībās svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, taču, par spīti salīdzinoši nelielajai ķermeņa masai, Jūlijas personīgie rekordi ir visai ievērojami. Pietupienos pusaudze spēj pacelt 130 kilogramus smagu svara stieni, guļus spiešanā - 75 kilogramus, savukārt vilkšanā viņa spējīga pacelt pat 140 kilogramus.

Jauniete jūtas apmierināta, ka nolēmusi pievērsties svarcelšanai, un viņai ir mērķi, kurus nākotnē meitene vēlas sasniegt. Visgrūtāk pusaudzei ir sadzīvot ar sabiedrības negatīvo attieksmi, jo ne visi cilvēki viņu atbalsta - Jūlijai regulāri nākas uzklausīt pārmetumus, ka viņa ir sabojājusi savu ķermeni.

Par spīti tam, ka ne visi atbalsta pusaudzes nodarbošanos, viņa negrasās padoties, jo Jūlija uzskata, ka ar savu ķermeni var darīt, ko pati vēlas un nevienam nav tiesību viņu nosodīt. Morālo atbalstu viņai sniedz tuvākie draugi, no kuriem daži dodas kopā ar meiteni arī uz sporta zāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!