Foto: Facebook.com/zane.inka
Pašmāju interneta lietotāju uzmanību izpelnījies kādas latviešu meitenes veikts eksperiments – viņa mēnesi divās burciņās turējusi vārītus rīsus, bet rezultāti pārsteiguši viņu pašu.

Šonedēļ "Facebook" tīklā strauju popularitāti iemantojis Zanes Inkas ieraksts, kurā meitene vēstījusi par eksperimentu.

"Ir pagājis mēnesis, kopš divās burciņās ieliku vienādu daudzumu vārītus rīsus. Uz vienas uzrakstīju "es Tevi ienīstu", uz otras – "es Tevi mīlu" un citus jaukus vārdiņus. Katru dienu, garām ejot, vienu reizi nolasīju šo tekstu, protams, pieliekot sajūtas. Te nu ir rezultāts.

Mēs jau neticam lietām, ko neredzam. Tad nu, lūk, skatieties un redziet! Bet vislabāk izmēģiniet paši!" aicināja Zane, secinot, ka dzīvē vajag "vairāk mīlestības".

Ieraksts strauji kļuvis par vietējā mēroga sensāciju, un pati Zane "Delfi Izklaidei" atzīst, ka pavisam negaidot nopelnījusi minūti slavas.

Par šo eksperimentu viņa bija dzirdējusi un lasījusi jau ļoti sen, un, laikam ejot, nonākusi pie domas, ka vajag arī pašai pamēģināt to realizēt.

"Jau septītajā dienā, redzot pirmās izmaiņas, pārņem neliels šoks un sajūsma reizē. Viena lieta ir ticēt kaut kam kaut kur pasaulē, bet pavisam kaut kas cits ir realizēt to pašam. Katrā ziņā – galīgi nebija plānota tāda vētra, bet, ja vien esmu iedvesmojusi kādu, tas ir galvenais. Tas mani priecē," gandarījumu neslēpa eksperimenta autore.

Foto: Privātais arhīvs
Uz jautājumu, vai veiktais eksperiments ir mainījis viņas dzīves uztveri, Zane atklāj – tas tikai apstiprinājis to, kam viņa vienmēr ir ticējusi.

"Mana dzīve ir pozitīvu brīnumu pilna. Kāpēc? Tāpēc, ka es ticu. Un es zinu, ka radu tos pati," savu pārliecību pauž meitene.

Tas, cik lielu uzmanību no "Facebook" lietotājiem izpelnījies viņas eksperiments, Zanei ir pārsteigums.

"Laikam jau sabiedrība ir ļoti izslāpusi pēc Labā. Pēc kaut kā ticības vērta. Un visi šie komentāri izteiksmīgi parāda mūsu daudzšķautnaino sabiedrību," "Delfi Izklaidei" savu redzējumu atklāj Zane.

Šī gan nav pirmā reize, kad Latvijā publiski iespējams novērtēt rīsu vārdošanas eksperimentu. Tālajā 2008. gadā tāds tika veikts leģendārajā blogā "Nemirst.lv", bet diemžēl beidzās bez ievērības cienīgiem secinājumiem – drīz vien tapa zināms, ka trīs bļodiņās ūdenī turētie rīsi sākuši smirdēt un nolaisti podā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!