Foto: Privātais arhīvs

Vienkārši selfiji vairs nav modē, un sociālajos tīklos ienākusi jauna tendence – savu apaļo dupšu vai krūšu atrādīšana peldkostīmā vai smalkā apakšveļā. Par nācijas masveida dižošanos ar labumiem un laika veltīšanu tam, lai labākā rakursā ietvertu bildē savas krūtis, šokā pat pazīstamā psihoterapeite Aina Poiša.

"Sanāk tā, ka tagad striptīzs ir modē," sarunā ar DELFI Izklaidi tendenci komentē Poiša. Viņa spriež, ka sevis izrādīšana sociālajos tīklos, kas sākās ar selfijiem un nu turpinās ar uzmanības vēršanu uz krūtīm un dibeniem, perfekti sasaucas ar striptīza priekšnesumu, kurā augums sākotnēji tiek izrādīts apģērbā, lēnām nonākot līdz pilnīgam kailumam.

"Striptīza dejotājas jau arī sāk pamazām - sākumā ir kāda kleitiņa, boa, apakšveļa. Tā tas lēnām iet līdz pašam galam. Tā to var arī nosaukt - sociālais striptīzs. Latviju pārņēmis sociālais striptīzs," skarbi tautas apsēstību komentē eksperte.

Viņa spriež, ka ķermeņa daļu izrādīšana sociālajos tīklos, iespējams, liecina par izmisumu - cilvēki ir tik ļoti nepārliecināti par sevi un savu vērtību, ka viņiem vajag šāda veida atzinību virtuālajā pasaulē. Un jo uzbāzīgāk sevi eksponēsi, jo mākslīgā atzinība būs lielāka.

"Ja cilvēks nav par sevi pārliecināts, viņam vajag, lai viņa vērtības izjūtu ceļ cilvēki sociālajos tīklos, nospiežot "patīk". Un viņš sēž un skaita, cik daudzi liek šīs "patīk" atzīmes. Te rodas jautājums par laika vērtību," pupiņu bildētāju iekšējo problēmu jucekli iezīmē psihoterapeite.

Poiša uzsver, ka viņai nekādā ziņā nav aizspriedumu pret puskailiem ķermeņiem, taču visam savs laiks un vieta. Diemžēl to, kas notiek sociālajos tīklos, vairs nav iespējams kontrolēt. Pat sabiedrībā pazīstamas dāmas, sekojot vilnim, sākušas publicēt krūšu un dibenu bildes.

"Seksa tirgū viss notiek, un tas valda pār intelektu. Ja gribi noturēt savu popularitāti un PR, atliek sekot tirgum! Taču tādā veidā cilvēks rada nepareizu vēstījumu," spriež eksperte.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!