Foto: DELFI

Laikā, kad sociālie tīkli čum un mudž no ierakstiem par bēgļiem un viņu iespējamo ierašanos Latvijā, diskusijā beidzot iesaistījusies arī dziedātāja Inese Adario jeb Kombuļu Inese (attēlā). Māksliniece diskusijās Facebook atklājusi – ja viņu laistu pie teikšanas, viņa bēgļus Latvijā neielaistu.

"Baidījāmies, ka sāksies nemieri Latvijā, ka krievi ieņems. Bet šobrīd notiek vēl trakāk! Eiropu ieņem nevis tanki, bet bēgļi!" Facebook diskusijās savu sašutumu paudusi Inese. Dziedātāja uzsvērusi, ka bēgļi esot ļoti izlepuši un gatavojoties iedzīvoties uz latviešu rēķina.

"Daļa no viņiem paliks iedzīvotājos. Ja jau viss par velti - pie tā ātri pierod. Ja būtu man teikšana, es tādus Latvijā nelaistu. Ir bagātas valstis - lai iet tur! Mēs paši varam knapi izdzīvot ar vai bez darba.

Ak, kaut mums vispār būtu teikšana. Ir netaisnība, ka bēgļus uztur, bet mūsu bērni... Kā es neatbalstu visu šo bēgļu būšanu!" niknojas Inese.

Pirms nieka pieciem gadiem Ineses attieksme pret iebraucējiem gan bija krasi pretēja. 2010. gada vasarā mākslinieces sirdī iekritis bija Nigērijā dzimušais un Ēģiptē dzīvojošais melnādainais vīrietis Maikls Banks, kuru Inese vēlīgi aicināja pie sevis uz Latviju.

Kad Imigrācijas dienests toreiz atteica nigērietim iebraukšanas atļauju Latvijā, māksliniece sprieda, ka šajā situācijā pieļaujama būtu arī nelikumīga robežas šķērsošana un publiski kaunināja Kombuļu iedzīvotājus, kuri tika paziņojuši, ka "nēģeris nekad Kombuļos nav bijis un arī nekad netiks ielaists".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!