Foto: Instagram.com/echosierra85/
Par interneta sensāciju kļuvusi kārtējā sieviete, kura lauž mītu, ka dažas profesijas paredzētas tikai vīriešiem. Tā ir 31 gadu vecā holandiešu izcelsmes lidmašīnas pilote Esere Aksana Erdogana (attēlā).

Kā vēsta ārzemju mediji, Esere pirms astoņiem gadiem pārcēlusies dzīvot uz Turciju un jau trīs gadus strādā turku lidsabiedrībā "Pegasus Airlines".

Viņa ir "Boeing 737" lidaparāta pilote. Savas ikdienas gaitas sieviete cītīgi atspoguļo sociālajos tīklos, un šī rosība viņai palīdzējusi izpelnīties ne tikai sabiedrības, bet arī mediju ievērību.

"Tur augšā var redzēt daudz pārsteidzošu lietu. Piemēram, naktīs, kad nav mēness, reizēm var saskatīt Piena ceļu," intervijā izdevumam "The Mirror" sacījusi pilote.

Darba ietvaros sieviete paviesojusies aptuveni 50 dažādās valstīs, un to, ka viņa vēlas būt lidmašīnas pilote, Esere sapratusi jau agrā bērnībā.

"Pilotes darbs bija mans bērnības sapnis. Es biju pašpuika un vēlējos vadīt reaktīvo lidmašīnu, bet, tā kā es esmu pret karu, vardarbību un armijām, lielā lidmašīna man der labāk," skaidrojusi pilote.

Esere savu darbu dievina un cer, ka pēkšņā popularitāte un sociālo tīklu lietotāju interese palīdzēs viņai iedvesmot arī citas sievietes izvēlēties pilotes profesiju.

"Pats labākais – šajā darbā nekad nav garlaicīgi. Lietainajās dienās, izlaužoties cauri mākoņiem, mēs vienmēr varam redzēt sauli," sacījusi Esere.

Tiesa, viņa arī piebildusi, ka šajā darbā nav tādu apzīmējumu kā "nedēļas nogales". Arī darbadiena neilgst no deviņiem līdz pieciem, kas nozīmē, ka Eserei nākas rūpīgi plānot savu brīvo laiku, lai visa viņas dzīve negrozītos tikai ap darbu.

Esere jau vairākus gadus ir precējusies ar Volkanu. Arī viņš ir pilots, taču strādā citā lidkompānijā. Abi iemanījušies saplānot darba grafiku tā, lai kopā varētu apceļot un apskatīt pasauli.

Eseres foto blogs ir tik krāšņs un gleznainiem mometuzņēmumiem pārbagāts, ka no malas varētu šķist – viņas darbs ir tīrā izklaide un dzīves baudīšana. Viņa brīdinājusi, ka patiesībā viss nemaz nav tik rožaini, taču katrā profesijā nākas saskarties ar grūtībām.

"Ir bijušas dienas, kad pamostos un kādu brīdi nespēju attapties, kur es atrodos. Tu palaidīsi garām daudz dzimšanas dienas ballīšu, īpašus svētkus un gadadienas, tu zaudēsi daudz draugu, bet pretī par to saņemsi visbrīnišķīgāko un krāsaināko darbu pasaulē, turklāt tu ļoti daudz ceļosi. Un vai es piebildu, ka tava biroja logam būs vislabākais skats pa logu?

Es no visas sirds ceru, ka arvien vairāk meiteņu izvēlēsies šo karjeru, jo pagaidām industrijā dominē vīrieši," piebildusi Esere.

Awesome crew 😎😎 let's fly! #aviation #avgeek #avporn #flightcrew #letsfly #crewfie #cockpit #flightdeck #femalepilot #aviatrix

A post shared by Eser Aksan Erdogan ✈ (@echosierra85) on Jan 14, 2017 at 5:29am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!