Foto: Privātais arhīvs

Vēl nesen sievietes visā pasaulē pārpludināja internetu ar bildēm, kurās iemūžinājušas savas neskūtās paduses, tā protestējot pret sabiedrībā valdošajiem stereotipiem, taču tagad tīmekli sācis iekarot jauns stulbings, kura ietvaros daiļā dzimuma būtnes atrāda ciskas.

Tādos sociālajos tīklos kā Twitter un Instagram kopš jūlija beigām klejo mirkļbirka ThighReading, kas tiek pievienota attēliem, kuros sievietes no visas pasaules iemūžinājušas un izlikušas publiskai apskatei savas ciskas.

Mirkļbirka paredz, ka tā pievienojama tikai tādiem attēliem, kas nav apstrādāti ar kādas foto programmas palīdzību, un ideālā variantā bildītē uz ciskām jābūt redzamām strijām, rētām, zilumiem, griezumiem, brūcēm vai jebkādām citām skrambām.

Īsā laikā tīmeklis burtiski pārpludināts ar attēliem, kuros sievietes dižojas ar savām ciskām, nekautrīgi demonstrē strijas un sajūsminās par citu dāmu neizmērojamo drosmi publiski izrādīt augšstilbus ar visām pilnībām un nepilnībām.

Kā vēsta mirkļbirgas autore, Twitter lietotāja ar segvārdu princess_labia, stulbinga mērķis ir iedrošināt sievietes nekautrēties no sava ķermeņa, pieņemt sevi tādu, kāda esi, un neizdarīt spiedumus par citiem cilvēkiem, vadoties tikai pēc ārējā izskata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!