Foto: Privātais arhīvs
Pensilvānijas štata Īstonas pilsētas iedzīvotāji šonedēļ piedzīvojuši dīvainu brīdi – pilsētas centrā gaišā dienas laikā nacistu formā tērpts vīrietis izteica bildinājumu tādā pašā formā tērptai sievietei.

Vīrietis ir baltās rases pārākuma propagandētājs Hīts Kempbels, kurš pasaules mediju uzmanību piesaistīja ar to, ka vienu no saviem četriem bērniem nosauca par Ādolfu Hitleru. Savukārt viņa izredzētā ir Betānija Vaita, kura arī ir Trešā reiha ideju cienītāju.

Kempbels, kura kaklu rotā krāšņa svastika, nometās uz viena ceļa un lūdza Betāniju kļūt par viņa sievu. Betānija piekrita, un drīzumā ir gaidāmas īstas nacistu kāzas.

Šobrīd notiek tiesas process par aizbildniecību pār Kempbela bērniem, kuri ar tiesas lēmumu 2010. gadā viņam tika atņemti. Formālais iemesls bija vardarbība ģimenē, par ko sūdzējās viņa tā brīža sieva Debora, taču tiesa ņēma vērā arī Kempbela ideoloģiskos uzskatus.

Ādolfam Hitleram šobrīd ir seši gadi, bet viņa jaunākās māsiņas sauc Džoslīna Āriešu Nācija un Honslinna Hinlere. Jaunākais dēls Heinrihs Honss piedzima 2011. gada novembrī, bet jau dažas stundas pēc dzimšanas ģimenei tika atņemts.

Neparastajam stāstam pasaules mediji uzmanību pievērsa 2008. gada decembrī, kad kāda konditoreja atteicās torti dekorēt ar uzrakstu "Daudz laimes dzimšanas dienā, Ādolf Hitler!"

Kempbels ir pārliecināts, ka viņa māte tika izvarota un viņš dzimis no "ļaunas sēklas". Viņš uzskata, ka ir augšāmcēlies nelabais, kas uz zemi sūtīts ieviest kārtību. Savu pirmdzimto viņš gribēja nosaukt par Luciferu, tomēr izvēlējās Ādolfa Hitlera vārdu.

Un tomēr Kempbels sevi uzskata par labu tēti un ir gatavs cīnīties par aizbildniecību pār saviem bērniem.

"Nekad neesmu darījis pāri saviem bērniem, tikai nosaucu viņus šādos vārdos. Teikšu tiesnesim, ka mīlu savus bērnus. Es gribu būt tēvs, tāpēc ļaujiet man tādam būt! Ļaujiet pierādīt pasaulei, ka esmu labs tēvs," medijiem stāstījis Kempbels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!