Foto: Privātais arhīvs

Nepatīkamā situācijā nonākusi dziedātāja Solvita Avakjana jeb Solla (attēlā). Jaunais fotogrāfs Tomass Lukomskis ne tikai izbrāķējis Sollu, kad viņa atsaukusies uz sludinājumu, piesakoties par modeli kādam projektam, bet pēc tam sievieti publiski noķengājis arī Facebook lapā.

"Tādu idiotu, kāds ir šis Lukomskis, vēl dzīvē neesmu satikusi. Iepazinos ar viņu Facebook. Jau pirms laba laika viņš izteica man piedāvājumu - viņš gribot mani fotografēt kailu, bet man par to viņam vēl būs nauda jāmaksā.

Nosmējos, ka viņam pašam man būtu jāmaksā par šādu sesiju, un atteicos. Pagāja laiks, ik pa brīdim viņš atkal mēģināja mani pārliecināt, bet es vienmēr atteicos," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Solla.

Nupat Lukomskis savā Facebook profilā ielicis sludinājumu, ka meklē meiteni fotosesijai žurnāla Playboy Meksikas izdevumam. Tā kā Sollai jau sen esot sapnis nofotografēties Playboy, šis piedāvājums viņu ieinteresējis, un viņa uzrunājusi Lukomski.

"Pajautāju, kāda stila sesija plānota, pastāstīju par sevi - ka esmu pilnībā dabiska, bez silikoniem. Tā vietā, lai pieklājīgi atteiktu, Lukomskis man atsūtīja ziņu: "Tu esi garām!"," atceras Solla.

Dziedātāju, kura lepojas ar to, ka viņai kā 36 gadus vecai meitas mammai izdevies saglabāt izcilu augumu bez ķirurga skalpeļa palīdzības, sapratusi, ka nedrīkst klusēt un ļaut kādam jaunam ziķerim celt savus reitingus, publiski pazemojot sievieti.

"Pēc tam viņš nobloķēja mani Facebook un, cik zinu no draugiem, savā lapā salicis publiskus paziņojumus, kuros turpina mani pazemot un pat sauc par nacisti. Lukomskis sadomājies, ka ir slavens un tāpēc drīkst pret sievieti izturēties, kā viņš grib.

Man vienalga, kas viņš tāds ir. Esmu sieviete ar stipru raksturu, es sevi aizstāvēšu. Jā, var atteikt, var izteikt kritiku, bet kritika var būt dažāda. Ir pamatota kritika un ir pilnīgi nepamatota pazemošana. Var atteikt pieklājīgi.

Saprotu, ka Lukomskis dzīvē redzējis tikai silikona krūtis un meklē tādu modeli. Tā dara dzīvnieks, ne īsts vīrietis. Es lepojos ar saviem gadiem, ar to, ka esmu mamma, bet man izdevies saglabāt lielisku augumu, ar to, ka esmu pilnīgi dabīga - man nav ne silikona pupu, ne mākslīgo matu.

Esmu pozējusi daudziem no Latvijas labākajiem fotogrāfiem, kā arī prestižam franču fotogrāfam. Nevienam no viņiem nebija nekādu pretenziju pret mani. Bet šis Lukomskis savā attieksmē nudien ir aizgājis par tālu. Ko viņš no sevis iedomājas - vispirms pats grib bildēt mani kailu un lai es viņam par to vēl piemaksāju, bet pēc tam paziņo, ka esmu "garām".

Lukomskim uzrakstīju skaidri un gaiši - "tev acīmredzot tēvs nav iemācījis, kā izturēties pret sievietēm"," tā Solla.

Interesanti, ka Lukomskis uzreiz pēc DELFI Izklaides jautājuma par to, kāpēc viņš Sollu savā Facebook lapā publiski nosaucis par nacisti, skandalozos ierakstus uz laiku paslēpa no publiskas redzamības un uz DELFU Izklaides jautājumiem neatbildēja. Nākamajā rītā, kad Solla jau bija publicējusi savu viedokli, Lukomskis atkal publicējis savu iepriekš paslēpto ierakstu.

Iespējams, Lukomskis šādi rīkojies tāpēc, ka Sollu publiski aizstāvēt metušies arī citi ļaudis, tostarp, populārā dizainere Kristīne Deimon, kura ieteikusi Lukomskim iemācīties pareizi atteikt un raksturojusi Sollu kā lielisku sievieti.

Arī pati Solla atklāj, ka pēc Lukomska ieraksta Facebook saņēmusi neskaitāmas vēstules no nepazīstamām sievietēm, kuras paudušas viņai atbalstu un atzinušās, ka ir šokētas par Lukomska vīrieša necienīgo rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!