Foto: Privātais arhīvs

Lielbritānijā skandālu izraisījis kāds neparasts incidents Tamvortas pilsētas skolā – tur 11 gadus vecs zēns bija uz tematisko pasākumu ieradies, saģērbts kā Vācijas nacionālsociālistu līderis Ādolfs Hitlers.

Lai gan iepriekšējā dienā vēstures skolotājs skolēniem bija lūdzis ierasties Otrā pasaules kara kaujinieku tēlā, Viljama Gasemi (attēlā) atveidotais Hitlers bijis tik iespaidīgs, ka skolas direktors licis bērnam nomazgāt ūsas.

Līdz ar to 11 gadus vecā zēna dēļ klasei nācās pārtraukt tematisko pasākumu Uguns un liesmas, jo citi bērni bija atnākuši "piedienīgākos tērpos".

Tā kā Viljama apģērbs nepatīkami pārsteidzis visus skolotājus un direktoru, viņam tika pavēlēts nomazgāt ūsas un novilkt svastiku. Kad zēns vairs neizskatījās pēc fīrera, uz skolu tika izsaukta viņa māte.

Zēna māte intervijā portālam Daily News stāstījusi, ka šāda attieksme pret Viljamu ir "absurda un ārprātīga", jo ko gan citu varēja gaidīt no pasākuma, kurā skolēniem jāizskatās pēc Otrā pasaules kara personāžiem.

"Kad Viljams pārnāca no skolas, viņš uzreiz pateica, ka grib būt Hitlers. Es par šo ideju nepriecājos, bet tad viņš paskaidroja, ka Hitlers bija Otrā pasaules kara galvenā persona un kādām viņš ir jātēlo," stāstīja zēna māte.

Viņa teikusi, ka no skandāla varēja izvairīties, ja skolas vadība būtu adekvātāka - neviens nebija teicis, ka personāžiem jābūt pozitīviem, turklāt Viljams it nemaz nemēģināja ironizēt, bet gan cītīgi strādāja pie sava tēla.

Savukārt skolas direktors Tonijs Hends bija kategorisks. "Mēs uzskatām, ka skolēns Hitlera kostīmā pārējiem bērniem sniegs nepareizu priekšstatu par tā laika notikumiem," teica direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!