Foto: AFP/Scanpix
16 gadus vecs puisis izturējis piecas ar pusi stundas garu lidojumu lidmašīnas riteņa arkā no Kalifornijas līdz Havaju salām, vēsta vietējie mediji.

Pēc strīda ar ģimeni Santaklārā jaunietis no tās aizmucis, pārlēcis pār lidlauka sētu un paslēpies "Hawaiian Airlines" reisa lidmašīnas ritenī. Lidojuma laikā viņš lielākoties atradies bezsamaņas stāvoklī, taču pārcietis gan zemo gaisa temperatūru, gan skābekļa trūkumu, kad lidojuma augstums sasniedza 11 500 metrus.

Pēc lidmašīnas piezemēšanās zēns izleca no riteņa arkas un sāka staigāt pa lidlauku, kur viņu pamanīja Honolulu lidostas darbinieki.

"Mūsu galvenās bažas ir par to, lai ar viņu viss ir kārtībā, jo tas ir brīnums, kā puisim izdevās izdzīvot," teikts lidkompānijas izplatītajā paziņojumā.

Iepriekš pieredzētie lidojumi lidmašīnas ritenī ir beigušies letāli - 2010.gadā to nepārdzīvoja kāds 16 gadus vecs jaunietis reisā no Šarlotas uz Bostonu, bet 2012.gadā vīrietis, kas bija paslēpies reisā no Angolas, izkrita no riteņa virs kādas Londonas nomales ielas. Toties sveiks un vesels "savu" lidojumu šādā veidā veicis kāds nigēriešu tīnis, taču viņa izvēlētais iekšzemes reiss bija tikai 35 minūtes ilgs un lidmašīna lidoja tikai 7600 metru augstumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!