Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Šonedēļ Marss Zemei ir vistuvāk pēdējo piecpadsmit gadu laikā – 31. jūlijā sarkano planētu no cilvēku apdzīvotās planētas šķir vien "nieka" 57,59 miljoni kilometru un debesu ķermeni ļoti labi iespējams saskatīt ar neapbruņotu aci.

Pēdējo reizi sarkanā planēta Zemei vistuvāk bija pirms 15 gadiem, vēsta "Earth Sky". Unikālā parādībā likusi sarosīties fotogrāfiem, kas tīko iemūžināt neparastus skatus un zvaigznes, un milzu ievērību izpelnījies kadrs, kuru uzņēmis Alesio Putcu.

Fotogrāfs, kurš ikdienā dzīvo Sardīnijā, mērojis ceļu uz blakus esošo nelielo Santantioko saliņu, kur 31. jūlija agrā rītā tapis iespaidīgs momentuzņēmums.

Tajā iespējams novērtēt, kā Marss izskatās, kad tas Zemei atrodas vistuvāk. Fotogrāfijā spilgti iezīmējas arī Piena ceļš.

"Es biju nolēmis kaut kur aizbraukt, lai iemūžinātu Piena ceļu. Šajā vietā es biju pilnībā prom no gaismas piesārņojuma un tumsu varēju izmantot savā labā," "Caters News Agency" aģentūrai pastāstījis fotogrāfs, kura uzņemtais kadrs strauji izplatījies medijos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!