Foto: NASA
Kad jau šķita, ka kosmosa izpētes entuziasti, kuri līdz sīkākajai niansei izanalizē katru Marsa virsmas foto, redzējuši visu iespējamo, pasaule atkal tiek pārsteigta – ciplanētiešu mednieki uz sarkanās planētas pamanījuši kases aparātu.

Laika gaitā Marsa pētīšanas entuziasti ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) visurgājēju uzņemtajos Marsa virsmas kadros saskatījuši neticamas lietas – sabrukušus tempļus, ieročus, slepenas citplanētiešu bāzes, pārakmeņojušos dzīvniekus, kurpes, kokus un pat nacistu karavīra ķiveri.

Arī jaunākais atradums šķiet visai brīnumains – brits vārdā Džo nesen pavēstījis, ka viņš piefiksējis ļoti īpatnēju veidojumu, kura aprises stipri atgādina kādu senlaicīgu rakstāmmašīnu, šifrēšanas ierīci vai kases aparātu.

Vīrietis ar savu atklājumu lepni padalījies vietnē "YouTube", aptuveni 12 minūšu garā sižetā sīki un smalki izskaidrojot un izanalizējot savu veikumu, un šis viņa atklājums ar nelielu laika nobīdi izpelnījies lielu mediju uzmanību. Savukārt video komentāru sadaļā ļaudis diskutējuši par Džo atklājuma nozīmīgumu un to, kā uz Marsa nonācis kases aparāts.

Kā sava kanāla "ArtAlienTV" aprakstā norādījis virtuālais kosmosa pētnieks, viņs var lepoties ar brangu pieredzes bagāžu – laika gaitā viņš rūpīgi izstudējis un apskatījis vairāk nekā miljons Marsa virsmas fotogrāfiju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!