Pēdējā laikā bija pieklusušas ziņas par savulaik tik populāro nodarbi – gulšanos zem vilcieniem, ko azartiski īstenoja adrenalīnu kārojošie jaunieši daudzviet pasaulē, tostarp arī Latvijā.

Taču šonedēļ ļaudis internetā atkal satraucis kāds precedents - šoreiz zem vilciena pagūlies kāds tīneidžeris no Itālijas pilsētas Perudžas, un video ar viņa "varoņdarbu" strauji izplatījies virtuālajā telpā.

Kā ierasts, skatītāju reakcija ir pretrunīga - daži komentētāji apbrīno jaunieša acīmredzamo drosmi, bet citi turpretī uzskata, ka viņam būtu jāstājas tiesas priekšā.

Jau ziņots, ka arī Latvijas sabiedrību 2009. gadā satrauca līdzīgs gadījums - toreiz par "varoni" bija kļuvis 26 gadus vecais Strenču pārgalvis un bijušais Latvijas dzelzceļa darbinieks Gints, kurš atzinies, ka arī agrāk gūlies uz sliedēm zem braucoša vilciena.

"Pirmo reizi bija trakāk, jo smagais brauca pāri un visa seja bija eļļā. Tagad jau bija pasažieru vilciens, izdomāju labāk, un viss bija kā pienākas," toreiz stāstīja puisis un atzina, ka to darījis asu izjūtu un adrenalīna dēļ.

Gints neslēpa, ka gulšanās zem vilciena ir bīstama, bet, ja visu izdara aukstasinīgi un pareizi, nekas traģisks, pēc viņa vārdiem, nevarot notikt.

"Jutos forši, gandrīz sirds izlēca. Protams, ka tas ir bīstami, bet es zinu vagona uzbūvi un tādas lietas, zinu, ko daru un ko nevar darīt. Ja vilciens apstātos, tad gan man būtu baigie sūdi. Jā, es jutos apdraudēts. Galvenais - nevajag satraukties un jāturpina gulēt," pieredzē dalījās Gints.

Latvijas dzelzceļa pārstāvji 2009. gadā skaidroja, ka šādu ekstrēmu piedzīvojumu meklētāju Latvijā neesot daudz - viens gan bijis Lielvārdē, kurš ar draugiem saderējis uz kasti šņabja, bet viņš izdarījis lielāko kļūdu - par ātru piecēlies, un puisim norauta galva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!