Foto: Publicitātes foto
Polijas vidienes pilsētiņas Tušinas domes deputāti un ierēdņi aizlieguši Vinniju Pūku, apgalvojot, ka viņš ir "nepiedienīgi ģērbies apšaubāma dzimuma" lācis, tāpēc ir kaitīgs bērnu psihei.

Tušinas pilsētas birokrāti pat uzstājušies ar skarbu kritiku pret Alanu Aleksandru Milnu - cilvēku, kura iztēlē radies šis lācis ar skaidām galvā.

Kritikas lavīna pār daudzu bērnu iemīļoto varoni Tušinā sākusies tad, kad pilsētas dome lēmusi par talismanu jaunam bērnu rotaļu laukumam, bet kāds neapdomīgi ieminējies par Vinnija Pūka kandidatūru.

Daudziem domniekiem šī ideja šķita nepieņemama, un viņi apgalvoja, ka Vinnijs Pūks ir bīstams bērniem un var radīt postošu ietekmi uz nenobriedušu psihi.

"Problēma ar šo lāci ir tāda, ka viņam nav ne bikšu, ne apakšbikšu. Līdz ar to šī puskailā dzīvnieka klātbūtne bērnu laukumā ir nevēlama," paziņoja 46 gadus vecais domnieks Rišards Sičijs.

Šo sapulci diktofonā ierakstījis kāds no ierēdņiem, kurš ierakstu pēc tam nodevis vietējo mediju rīcībā. Ierakstā dzirdams, kā viens no domniekiem sašutis skaidro, ka radījumam, kurš nevalkā bikses, nav nosakāms dzimums. "Tātad tas ir hermafrodīts," secinājis domnieks.

Savukārt mēra padomniece Hanna Jačminska sākusi kritizēt Vinnija Pūka autoru Alanu Milnu.

"Tas ir ļoti satraucoši, bet jūs to varat iedomāties: autors tobrīd bija vairāk nekā 60 gadus vecs, un viņš ar skuvekļa asmeni Pūkam nogrieza sēkliniekus. To Milns izdarīja tāpēc, ka viņam bija problēmas ar pašidentifikāciju," sapulcē teica Jačminska.

Pagaidām domnieki nav spējuši vienoties, kas varētu būt jaunā rotaļu laukuma talismans, bet Vinnijs Pūks tas nebūs nekādā gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!