Foto: Publicitātes foto

Priecīgs prāts, mati ieveidoti, kājās mirdz tikko nopirktās botes, jau uzņemts kurss Vecrīgas virzienā, bet… Kad laime jau ir tik tuvu, pie pašām kluba durvīm tiec apstādināts, un tev palūdz doties projām. Kas tam par iemeslu? DELFI Izklaide aptaujāja Rīgas populārāko klubu pārstāvjus, lai noskaidrotu, kas jāņem vērā, lai, izejot ielās, turpat uz ielas arī nepaliktu.

Just bārā ar kedām netiksi

"Mūsu galvenais princips dreskoda ziņā - nekādu sporta apavu. Uz klubu jāģērbjas tā sauktajā smart casual stilā," DELFI Izlaides lasītājus, kuriem tuva laba atpūta, informē Just pārstāvis Aleksejs Molčanovs.

Lai gan šobrīd modē dažāda veida kedas kombinēt pat ar izejamām kleitām un elegantiem uzvalkiem, kluba pārstāvis uzsver, ka Just bārā cilvēks kedās netiks ielaists.

"Tas, kā cilvēki apģērbušies, rada daļu no kluba atmosfēras. Ejot ballēties, mēs taču jūtamies īpaši. Mēs sapošamies un gribam, lai tikpat skaisti saposušies ir arī citi apmeklētāji. Ar kedām ejam sportot, bet ne uz klubu.

Jā, ir klubi, kuros var tikt iekšā ar kedām, taču Just ir savi noteikumi. Nākot pie mums, cilvēki sapošas. Ja mugurā sporta tērps, Just nebūs īstā vieta, ko izvēlēties," uzsver Aleksejs.

Viņš gan ar prieku atzīst, ka lielākā daļa Just apmeklētāju, ierodoties atpūtas vietā, ir piedomājuši pie sava tēla, un problēmu nav. Tiesa, katru nakti nākas kādu atstāt arī aiz durvīm. Šāds face control ir pārējo apmeklētāju interesēs.

"Gadās, ka cilvēki ierodas pārāk iedzēruši vai nevīžīgā apģērbā. Tādi klubā netiek ielaisti," uzsver Just pārstāvis.

Uz Coyote Fly nekādu UGG zābaku

Arī klubs Coyote Fly izstrādājis īpašus ieejas noteikumus, ar kuriem, jau pošoties iešanai uz klubu, var iepazīties tā mājas lapā, lai vēlāk nerastos pārpratumi.

"Noteikumi izstrādāti, lai neradītu neērtības pārējiem kluba apmeklētājiem. Klubā netiek ielaistas personas pārmērīgā alkohola reibumā, kā arī apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat rūpīgi sekojam līdzi, lai apmeklētāji ar savu uzvedību netraucētu un neapdraudētu pārējos klientus. Klubā netiek ielaisti arī apmeklētāji netīrā un nevīžīgā apģērbā, kā arī, ja netiek ievērota personīgā higiēna," skaidro kluba pārstāve Kristīne Dombrovska.

Arī ģērbjoties uz Coyote Fly, ir pāris lietas, ko vajadzētu ņemt vērā. "Tāpat kā ikvienā Rīgas restorānā, arī šeit sporta apģērbā un apavos, gumijas un UGG tipa zābakos ieeja ir liegta. Jo naktsklubs tomēr ir izklaides vieta nevis, piemēram, sporta klubs," uzsver Kristīne.

'Sapņos' neielaidīs mazgadīgos un pļēgurus

Ja esi jauks un nobriedis cilvēks, kurš māk uzvesties, bet nelaimīgā kārtā uz ballīti izskriets sporta apavos, viss vēl nav zaudēts. Rīgā netrūkst jauku atpūtas vietu, kur uz kediņām pievērs acis, kas gan nenozīmē, ka šajos klubos drīkst ierāpot katrs gribētājs.

"Apģērba ziņā mēs neesam tik ļoti principiāli. Jā, protams, raugāmies, lai cilvēks uz klubu ierodas solīdi apģērbies, taču face control notiek saprāta robežās.

Treniņbiksēs nākt nevajadzētu, bet ja kedas sakombinētas ar džinsiem, neesam tik principiāli.

Arī vasarā uz cilvēku apģērbu skatāmies brīvāk. Saprotam, ka ir karsts un ļaujam ienākt cilvēkiem šortos. Protams, raugāmies, lai tie nav peldšorti un kājās nav flip-flop tipa čības," skaidro kultūras bāra Sapņi un kokteiļi pārstāve Līva Toniņa.

Daudz lielāku uzmanību bāra saimnieki pievērš apmeklētāju vecumam un uzvedībai - Sapņos un kokteiļos ielaiž tikai tos, kuriem jau ir 25 gadi un kuri māk uzvesties.

"Cilvēks var atnākt ļoti solīdi saģērbies, bet ja viņa uzvedība būs neadekvāta, viņš iekšā netiks," skaidro Līva. Tas pats attiecas arī uz ārzemniekiem - draudzīgi noskaņotie ir laipni lūgti klubiņā, kamēr sekstūristi var soļot tālāk.

"Nelaižam iekšā britus, kuri ierodas pamatīgi iereibuši un trokšņainos baros. Mums bijuši precedenti, kad šie briti bārā sāk uzvesties nepieņemami, traucējot citiem apmeklētājiem. Uzvedība un vecums ir galvenie iemesli, kāpēc kāds kādreiz netiek ielaists.

Ja mēs sāksim laist iekšā bariem tīņu, mūsu pastāvīgie apmeklētāji uz viņu fona sajutīsies veci," ar smaidu stāsta bāra pārstāve.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!