Foto: Mango

Otrdien, 1. martā, Rīgas 3. ģimnāzijā tika dots starts ikgadējām Zelta zivtiņas un jauniešu organizācijas Avantis rīkotajām skolēnu sporta un prāta spēlēm ZZ čempionāts, un improvizēto sporta stundu apmeklēja arī vairāki populāri pašmāju sportisti.

Šīs sporta un prāta spēles norisinās jau piekto gadu, un tās tiek rīkotas ar mērķi skolēnus pievērst aktīvam dzīvesveidam, jo, kā uzskata pasākuma organizatori, Latvijā jaunieši lieto daudz alkohola un tabakas, viņiem ir neveselīgi ēšanas paradumi, mazkustīgs dzīvesveids un diezgan augsti mirstības rādītāji.

Atraktīvajā čempionāta atklāšanas sporta stundā piedalījās gan daļa no Zelta zivtiņas seriāla varoņiem, gan populāri pašmāju sportisti - autobraucējs Haralds Šlēgelmilhs un basketbola kluba VEF spēlētāji Kristaps Janičenoks, Dairis Bertāns, Andrejs Šeļakovs un Gatis Jahovičs, kurš, starp citu, pats savulaik ir mācījies 3. ģimnāzijā.

Sporta stundas vadīšana bija uzticēta omulīgajām pašmāju humoristam Kasparam Upacierim jeb Ufo, par prāta un fiziskajiem vingrinājumiem rūpējās raidījuma Intelektuālā apokalipse. Būt vai nebūt vadītājs Viesturs Dūle.

Savukārt muzikāli jauniešus un skolas viesus izklaidēja bītbokseru trio PeR un skolēni no 10F klases augstskolas Turība karsējmeiteņu pavadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!