Foto: SWNS/Scanpix/LETA
Karaliskās zirgu skriešanās sacīkstes Askotā ir viens no prestižākajiem šāda veida pasākumiem Lielbritānijā. To ierasti ar savu klātbūtni atklāšanas dienā pagodina arī karaliene Elizabete II un citi karaļnama pārstāvji. Tiesa, augstdzimušo ļaužu klātbūtne britu lēdijas un džentlmeņus neattur no sirsnīgas uzdzīves un cītīgas grādīgo dzērienu malkošanas.

Prestižajās rikšotāju sacensībās ierasti pulcējas īstās lēdijas un džentlmeņi. Smalkā etiķete paģēr, ka dāmām hipodromā jāierodas elegantā tērpā, kas papildināts ar smalku cepuri. Arī kungiem jāpieturas pie svinīga stila.

Ik gadu īpaši jestri tiek aizvadīta tā dēvētā lēdiju diena, kad daiļā dzimuma pārstāves sacenšas elegancē un, ko tur slēpt, arī patērētā alkohola daudzumā.

Arī šogad dažas pamanījušās tapt iemūžinātas, vāļājoties pa zemi, diebjot apkārt plikām pēdām un plivinot brunčus tik dedzīgi, ka svešinieku skatieniem atsedzas apakšveļa.

Jau vēstīts, ka sacensībām starts tika dots 19. jūnijā. Atklāšanas ceremonijā īstu stila paraugstundu nodemonstrēja Lielbritānijas prinča Harija laulātā draudzene Saseksas hercogiene Megana. Rikšotāju sacīkstes noslēgsies 23. jūnijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!