Foto: Vida Press
Aizvadītās nedēļas izskaņā īsts Ziemassvētku gars bija pārņēmis Lielbritāniju – tur ļaudis izgāja ielās, lai atzīmētu svētku tuvošanos un lielo brīvdienu sākšanos.

Trakās jeb Melnās piektdienas svinības tradicionāli norisinās daudzās Lielbritānijas pilsētās - pēc tam, kad noslēgušās korporatīvās sanākšanas, kas ieskandina brīvdienu sākšanos, cilvēki Londonā, Liverpūlē, Belfāstā, Līdsā, Mančestrā un daudzviet citur dodas uz vietējiem krogiem, lai ballēšanos turpinātu.

Protams, īsts pārbaudījums svētku gaidīšana ir vietējiem kārtībsargiem un mediķiem - kā vēsta britu mediji, šie dienesti Trakajā piektdienā strādā īpaši pastiprinātā režīmā, lai sniegtu palīdzību tiem, kuri kļūdījušies alkohola patēriņa aprēķinos, kā arī lai novērstu jebkādus iespējamos konfliktus vai vardarbību starp svinētājiem.

Katru gadu pirms lielajām svinībām policisti un mediķi mudina sabiedrību ievērot dažas vienkāršas patiesības, lai pirmais brīvdienu rīts nepienāktu slimnīcā vai aizturēšanas izolatorā - svinētājiem iesaka dzert daudz ūdens, turēties kopā ar draugiem un pietaupīt naudu mājupceļam, tomēr gadu no gada atbildīgajiem dienestiem ir jāglābj simtiem noklīdušu un saprātu zaudējušu personu.

Šī gada alkohola patēriņš Trakajā piektdienā vēl nav aprēķināts, bet pērnā gada statistika ir pārsteidzoša - šajā naktī Lielbritānijā alkohola patēriņš bijis par 114 procentiem lielāks kā parastā piektdienā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!