Foto: LETA
Sestdien, 6. oktobrī, tika aizvadītas 13. Saeimas vēlēšanas, kuru rezultātus politiskās partijas un to atbalstītāji sagaidīja klusākos un skaļākos burziņos dažādās Rīgas vietās.

Īpaši liela jautrība, kas rimās tikai agrā rīta stundā, valdīja bārā "Vest", kur bija sapulcējušies partijas "Attīstībai/Par" domubiedri. Rezultātu sagaidīšanas nakts tika aizvadīta ar dejām un dziesmām, un ballītes kadri, kas ik pa laikam tika demonstrēti dažādos pašmāju TV kanālos, dedzīgi tika apspriesti arī sociālajos tīklos.

Tikmēr gluži pretēja aina iezīmējās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pasēdēšanā – tur visi sanākušie cītīgi vērās ekrānos un sekoja līdzi rezultātiem. Savukārt partija "Saskaņa" tradicionāli vēlēšanu rezultātus sagaidīja netālu no sava biroja Spīķeru kvartālā.

Arī pārējās politiskās apvienības saviem domubiedriem bija sarūpējušas uzkodas, dzērienus un citus labumus, un to, kā tika sagaidīti vēlēšanu rezultāti, iespējams novērtēt zemāk pievienotajā galerijā.

Atgādinām, ka "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija (JKP) – pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK – pa 13, Zaļo un zemnieku savienība – 11, bet "Jaunā Vienotība" – 8 deputātu vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!