Sestdien, 1. augustā, Lucavsalā pirmo reizi Latvijā norisinājās Holi krāsu festivāls, kura ietvaros tā apmeklētājiem bija iespēja baudīt dažādas atpūtas, radošās un mākslas aktivitātes.

Festivāla organizatori bija parūpējušies par plašu muzikālo programmu - viesus iesildīja dīdžejs Toms Grēviņš, bet vēlāk uz skatuves kāpa tādas apvienības kā Triānas parks, Astro'n'out, hiphoperis Gacho un daudzi citi mūziķi un dīdžeji.

Pasākuma galvenā atrakcija, kā jau liecina nosaukums, bija krāsu mešana, kurā varēja piedalīties ikviens apmeklētājs. Tā guva lielu atsaucību, un daudzi jaunieši savas nokrāsotās sejas steidza iemūžināt selfijos vai pozējot fotogrāfiem.

Festivāla teritorijā bija arī iespēja iesaistīties Randalas mandalas radīšanā, spēlēt "neparasto futbolu", izmēģināt kinētisko smilšu mākslu, apkrāsot vienam otru, radīt tetovējumus un iegūt ķermeņa gleznojumus, piedzīvot smieklu jogu un citādi daudzpusīgi un radoši atpūsties.

Kā pirms pasākuma skaidroja tā organizatori, Holi krāsu festivāla saknes ir meklējamas Indijā, kur tas ir viens no senākajiem un tradīcijām bagātākajiem festivāliem. To raksturo prieks, dzīves svinēšana, dziedāšana, dejošana, jaunā sākšana un atvadīšanās no vecā.

Košo krāsu pulvera dejās, apkrāsojot vienam otru un kopīgi metot krāsaino pulveri gaisā, cilvēki nojauc sociālās barjeras, kļūstot vienoti un bezrūpības pilni. Tas ir prieka radīšanas festivāls un laiks, kad viss tiek piedots.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!