Foto: DELFI

Sestdien, 16. augustā, rīdziniekiem un pilsētas viesiem bija iespēja baudīt ne tikai plašo Rīgas svētku programmu, bet arī piedalīties Alus brālības rīkotajā alus maratonā.

Maratona dalībnieki startēja sestdienas pusdienlaikā - līdz pulksten 18, kad maratons noslēdzās, viņiem bija jāierodas 30 kontrolpunktos, kas bija izvietoti populārākajos Rīgas krogos.

Dalībnieku uzdevums bija vienkāršs - iegūt pēc iespējas vairāk zīmogu dalībnieka kartē, kā arī uzstādīt labāko laiku. Alus dzeršana maratona laikā nebija obligāta, bet par katru 0,1 L izdzertā alus, tika atskaitīta viena minūte no dalībnieka finišā reģistrētā laika.

Lai gan par alus iemalkošanu kontrolpunktos maratona "skrējēji" varēja samazināt kopējo laiku, daudzi šo iespēju neizmantoja un distanci veica bez reibinošā atspirdzinājuma.

Iespējams, daudzus piesardzīgus darīja noteikums, ka pie finiša maratona dalībniekiem bija jāiziet alkometru tests - promiļu skaits izelpā nedrīkstēja pārsniegt divas promiles, citādi dalībnieks tiktu diskvalificēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!