Foto: SWNS/Scanpix/LETA
Pirmdienas, 18. jūnija, naktī Lielbritānijā tika aizvadīts viens no smalkākajiem studentu pasākumiem – ikgadējā Kembridžas vasaras balle "May Ball". Kā vēsta britu mediji, prestižās izglītības iestādes zelta prātiem un nākotnes līderiem tā ir iespēja uz vienu nakti ar pilnu krūti mesties vētrainā uzdzīvē un beidzot atlaist bremzes pēc eksāmeniem.

Elegantā balle tiek rīkota jau vairāk nekā 150 gadus pēc kārtas un tiek uzskatīta par svarīgāko burziņu, kas jūnija vidū jāapmeklē visiem studentiem.

Arī fotogrāfi nesnauž – tie spieto pa Kembridžas Universitātes pilsētiņu, pēc pasākuma pirmajos saules staros iemūžinot svinētājus.

Agrā otrdienas rītā Kembridžā visai jestrā noskaņojumā manīts ne viens vien balles viesis, un fotogrāfu uzņemtie kadri apliecina – studenti godam atzīmējuši mācību gada noslēgumu.

Daži bijuši tik lustīgā noskaņojumā, ka pēc burziņa nometuši svētku drānas un lekuši atžirgt ūdenī. Citi tikmēr šo uzskatījuši par piemērotāko brīdi, lai dotos izbraukumā ar laivu. Daļa svinības turpinājuši pilsētiņas ielās.

Tomēr jāatzīst, ka mēs visi esam tikai cilvēki un pat vienā no prestižākajām universitātēm pasaulē mācās daži tādi, kas prot izcili rēķināt matemātiskus vienādojumus un risināt problēmsituācijas, bet, kad jāaprēķina izdzertais alkohola daudzums, kas neliks apkrist vēkšpēdus, viņi šo cīņu zaudē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!