Foto: Mango

Sestdien, 11. septembrī, tirdzniecības centrā Spice norisinājās apavu veikala TrendExpress rīkotais pirmais "Trako apavu skrējiens", kurā piedalījās arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, kas savā īpašumā vēlējās iegūt bezmaksas kurpes.

Starp aptuveni 40 kvalifikācijas skrējiena dalībniekiem bija arī skandalozais pašmāju mūziķis Andris Kivičs (attēlā), Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis, psiholoģe Aina Poiša un dziedātājs Valters Frīdenbergs, kuri kopā ar jauniešiem veica šķēršļu distanci, lai cīnītos par galveno balvu - četriem pāriem apavu.

Lauris Dzelzītis sarunā ar izklaides portālu Mango atklāja, ka sacensībās piedalās, jo nesen iegādājies gaišas krāsas uzvalku un tagad vēlas tam klāt kurpes, turpretī skrējiena distanci viņš solījās veikt džentlmeņa stilā - solīdi un bez steigas.

Trasē Dzelzītis devās pārī ar Andri Kiviču, kurš pirms starta bija sevi uzmundrinājis ar pāris sidra skārdenēm. Tā kā Kivičs pirms starta savu pretinieku iežēlināja, atklājot, ka pirms sacensībām viņam mamma lūgusi jaunu rudens zābaku pāri, Dzelzītis distanci veica lēnā pastaigas solī un ļāva enerģiskajam mūziķim uzvarēt.

Pats Kivičs atklāja, ka parasti viņš dzīvojot veselīgi, bet savu ne visai labo formu sacensībās attaisnoja ar to, ka esot saticis kādu sen neredzētu draugu.

Neilgi pēc sava finiša Dzelzītis sacensību vietu pameta, bet Kivičs turpināja tukšot kārtējo sidra bundžiņu, atbalstīt citus skrējējus, bet kādā brīdī pat uzsāka nopietnu diskusiju ar Poišu, kura gan sareibušo mūziķi uzklausīja ar atturīgu smaidu uz lūpām.  

Aina Poiša pirms sacensībām ilgu laiku pavadīja, izvēloties un pielaikojot piemērotus apavus skrējienam, jo, kā pati atzina, visšausmīgākais, kas var notikt dzīvē, ir tad, ja no daudz labām un skaistām lietām cilvēks ir spiests kaut ko vienu. Pēc ilgām pārdomām psiholoģe trasē izvēlējās doties melnās kurpēs ar lentītēm, kuras pati nodēvēja par princešu kurpēm.

No kvalifikācijas skrējiena dalībniekiem finālā iekļuva divdesmit skrējēji - desmit meitenes un desmit puiši, bet neviens no sabiedrībā zināmajiem cilvēkiem starp skrējiena finālistiem nebija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!