Foto: Mango

Aizvadītajā nedēļas nogalē pasākumā "Kokteiļu festivāls", kas norisinājās Vecrīgas viesnīcā Konventa sēta, tika noskaidrots Rīgas kokteilis, kā arī tā nosaukums.

Iepriekš izsludinātajā konkursā, kas lika sarosīties visiem Latvijas bārmeņiem un kokteiļa nosaukuma gudrotājiem, nācās krietni vien papūlēties, lai Rīgas bāru un restorānu dzērienu karti papildinātu ar jaunu kokteili.

No gandrīz 300 iesniegtajiem kokteiļa nosaukumiem par Rīgas kokteili tika atzīts "Clavis Riga" kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "Rīgas atslēga".

Brīnumainā kārtā vai vienkārši sakritības dēļ gan par paša kokteiļa, gan arī par tā nosaukuma autoru kļuva krodziņa Lidojošā varde bārmenis Andris Noreiķis. Kokteiļa vaininieks par savu brīnumaino dziru, kura pamatā ir tradicionālais Latvijas melnais balzāms, kopvērtējumā saņēma 476 lielu balsu atbalstu.

Savukārt Rīgas Tūrisma attīstības biroja direktors Gastons Neimanis jauno kokteili jau nodēvējis par "latviešu mohito". Neimanis gan atzina, ka arī pārējie divi finālisti bijuši gana spēcīgi, lai tiktu pie Rīgas kokteiļa titula.

"Rīgas melnais balzāms man vairāk iet pie sirds kokteiļa veidā", savus paradumus izklaides portālam Mango atklāja Neimanis, piebilstot, ka kokteilis vairāk esot laika un sarunas pavadīšanas dzēriens un līdz ar to tas lieliski rīmējas ar tūrismu. Lai gan Rīgas melnais balzāms tiekot uzskatīts par ziemas dzērienu kopā ar tēju un medu vai upeņu sulu, Neimanis to labprāt arī lieto profilakses veidā veselības nostiprināšanai.

Šogad šis jau bija otrais "Kokteiļu festivāls", kurš uzmundrināja ne tikai Latvijas sabiedrību, bet arī ārvalstu viesus, un par šīo pasākuma vadītāju bija izraudzīta aktrise Vita Baļčunaite.

Piemēram, par Absolut pudeles vizuālo "ietērpšanu" parūpējas modes mākslinieces Natālija Jansone, Anna Liedskalniņa un Olga Kolotova, bet par muzikālo pavadījumu - aktieris Rihards Lepers, DJ Ella, dziedātāji Roberto Meloni, Olga Rajecka, Diāna Pīrāgs, DJ Lācis un citi.

Savukārt pasākumu kuplā skaitā apmeklēja daudzi pazīstami cilvēki - Kaspars Bindemanis, Nikolajs Puzikovs, Aigars Krēsla, Aigars Grāvers, Samanta Tīna, LieneCandy (attēlā) un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!