Foto: DELFI

Trešdien, 19. jūnijā, izrāžu apvienība Panna prezentēja iestudējumu Gribu bērnu!, kurš veidots ar mērķi, lai pievērstu uzmanību tam, ka latvieši negrib vairoties. Izrādes dziļākā jēga – lai tauta vairotos un demogrāfiskā situācija uzlabotos.

"Ir visādi nosacījumi, kālab latvieši vairoties nevēlas, un mēs gribējām par to uzrakstīt lugu. Izklaides lauks ir tas tukšais laukums, kurā par minēto tematiku nekā nav, tālab uzdrošinājāmies un uzaicinājām divas rakstnieces - televīzijas seriāla Ugunsgrēks scenāristes Guntu Kalniņu un Intu Bernovu - risināt šo problēmu, jo kurš gan labāk par Ugunsgrēka scenāristēm varētu uzrakstīt situāciju komēdiju," saka izrādes režisors Juris Rijnieks.

Skatītājiem tiks piedāvāta situāciju komēdija, kurā dominēs dažādi pārpratumi, taču būs atvēlēta vieta arī liriskiem elementiem. Galveno varoņu lomās iejutīsies aktieri Ģirts Ķesteris un Maija Doveika, kuri iejutīsies vientuļa pusmūža vīrieša un sievietes statusā.

Savukārt otrais pāris - Aldis Siliņš un Zane Daudziņa vai Marija Bērziņa, ir laimīgi precējušies un mēģina savest kopā savus pusmūža draugus, lai viņi veidotu ģimeni un domātu par bērniem.

Uz izrādes prezentāciju bija ieradušies visi iestudējuma galvenie aktieri un veidotāji, kā arī iestudējuma oriģinālmūzikas autors Niks Matvejevs. Radošā gaisotnē tika izspēlētas ainas no iestudējuma, kurš, kā rādās, būs dažādu joku un amizantu situāciju pārpilns.

Brīvdabas izrāde Gribu bērnu! šovasar būs skatāma vairākās Latvijas pilsētās - 17. jūlijā izrāžu apvienība Panna viesosies Kuldīgā, 21. jūlijā - Jēkabpilī, 27. jūlijā - Bauskā, 4. augustā - Madonā, 10. augustā - Talsos, 17. augustā - Tukumā, 18. augustā - Saldū un 24. augustā - Saulkrastos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!