Foto: Jānis Vīksna

Ceturtdien, 30. oktobrī, mājīgā gaisotnē pilsētas bārā Vest tika atklāta biedrības Babyroom organizētā ģimenēm draudzīgu vietu nedēļa. Aktivitātēs piedalījās arī sabiedrībā pazīstamas mammas.

"Mēs ar prieku varam atzīt, ka Latvija ir ģimenēm draudzīga. Tomēr vēl joprojām pastāv stereotips, ka vecākiem, īpaši mammām ar bērniem, ārpus mājām vai parkiem darīt nav ko. Tā nav gluži patiesība, un to pierāda ģimenēm draudzīgu vietu skaits, kas turpina augt.

Vecākiem vienkārši trūkst informācijas par šādām iespējām," atklāj biedrības Babyroom pārstāve Anna Rozīte.

Lai informētu vecākus par to, ka Latvijā netrūkst atpūtas un izklaides vietu, kuras labprāt uzņem ģimenes ar bērniem, biedrība pirmo reizi Latvijā rīko ģimenēm draudzīgu vietu nedēļu, kas norisināsies no 3. līdz 9. novembrim.

Nedēļas laikā dažādās Latvijas pilsētās kafejnīcās, restorānos, viesnīcās, jogas un spa centros, veikalos, kā arī kultūras un bērnu izklaides iestādēs notiks dažādi pasākumi, kuros īpaši aicinātas ģimenes ar mazuļiem. Ar piedāvājumiem var iepazīties biedrības mājaslapā.

To, ka ģimenes ir ieinteresētas šāda veida jaukos pasākumos, pierādīja jau atklāšanas svētki ģimenēm draudzīgajā bārā Vest. Labi atpūsties kopā ar mazajiem bija ieradusies arī TV darbone Agnese Drunka, mazie un lielie viesi tika cienāti ar īpašiem gardumiem un iesaistīti jautrās aktivitātēs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!