Foto: Vida Press
Atzīmējot maija sākumu, Kembridžas universitātē jau daudzus gadus tiek piekopta lustīga tradīcija – tā dēvētā Cēzara svētdiena. Tā ierasti kļūst par dienu, kad studenti atlaiž bremzes pēc pilnas programmas.

Cēzara svētdiena Kembridžā tiek atzīmēta jau vairāk nekā 80 gadus. Jaunieši šajā dienā pulcējas parkos, kur, kā vēsta britu mediji, aktīvi tiek spēlētas dažādas dzeršanas spēles. Turklāt arī laika apstākļi vairumā gadījumu ir ļoti pateicīgi svinībām brīvā dabā.

Tiek vēstīts, ka šogad Cēzara svētdiena vienkopus pulcējusi vairākus tūkstošus studentu, kas ar pilnu krūti metušies uzdzīvē.

Dzeršanas spēļu ļembasts sācies ap pusdienas laiku, un pirmie kritušie, kas vāļājušies zālītē, jau parādījušies pēc dažām stundām.

Jāatzīmē, ka dažus gadus jautrā ballīte izvērsusies murgā. Tā, piemēram, pērn kāds puisis uz svinībām ieradās aitas kostīmā, un kažociņa vilna aizsvilās. Liesmas gan drīz vien tika apdzēstas. Notikuma vietā ieradās mediķi, un puisis ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā.

Savukārt šogad izticis bez nopietniem starpgadījumiem, bet pasākuma norises vietā uzņemtie foto liecina, ka daudzi, visticamāk, pirmdien pamodās ar negantām galvassāpēm un nelabu dūšu. Tiesa, studentiņiem tagad būs pāris dienas, lai atgūtu un uzkrātu spēkus pirms eksāmeniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!