Foto: DELFI

Trešdien, 15. janvārī, Eiropas Savienības mājā tika atklāta mākslinieces, Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantes Ievas Bondares (attēlā kopā ar vīru Mārtiņu Bondaru) personālizstāde Gads&Laiki, kurā pārstāvēti dažādu gadu un dažādu laiku darbi, kurus vieno gada un gadalaiku cikls, kā arī mākslinieces lietotā gleznošanas tehnika.

Izstāde pirmo reizi tika izstādīta Ventspilī 2013. gada vasarā, bet tagad tā atceļojusi līdz Rīgai, kur Eiropas Savienības mājā būs skatāma līdz 30. janvārim. 

Kā vēsta izstādes organizatori, šie darbi parāda mākslinieces pasaules uztveri, krāsu intensitātes pārdzīvojumu un krāsu ritmu, kas eļļas krāsās fiksēta dažādos gadalaikos un dažādos mākslinieces dzīves posmos.

Šī ir jau trešā Ievas Bondares personālizstāde Latvijā, kas iezīmē mākslinieces atgriešanos pie tradicionālas stājglezniecības. Apskatei izlikti dažādu žanru darbi, galvenokārt, ainavas un klusās dabas, kā arī cilvēka studijas.

Novērtēt mākslinieces paveikto bija ieradušies arī sabiedrībā zināmi cilvēki - starp viesiem varēja sastapt operdziedātāju Inesi Galanti ar meitu, finansisti Ilzi Jurkāni, dziedātāju Vari Vētru, politiķi Rihardu Pīku ar ģimeni, galerijas Putti īpašniece Agita Putāne, mākslinieki Kaspars Zariņš un Sergejs Domins un daudzi citi mākslas pasaules pārstāvji un interesenti.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!