Foto: Shutterstock

Lai gan Jaunā gada ieskandināšana jau aiz muguras, sociālajos tīklos turpinās viedokļu apmaiņa par svinību norisi dažādos publiskos pasākumos. Īpašu ievērību šogad izpelnījies "Piens Fest Aļaska", kurš notika bijušajā zefīru fabrikā "Uzvara". Kamēr vieni apgalvo, ka pasākums bija izdevies, citi neslēpj sāpīgu vilšanos un pasākuma organizētājus aicina atgriezt par biļetēm iztērēto naudu.

Pasākuma "Facebook" lapā izvērtušās plašas diskusijas par balli, kuru tā organizatori bija pieteikuši kā "vislielāko Jaunā gada sagaidīšanu pilsētā".

Sūdzību saraksts garš – vieni pārmet apsardzes trūkumu un vieglprātīgu attieksmi pret drošības jautājumiem, citi meklē pazudušas mantas, daudzi kritizē pasākumam izvēlētās telpas un to nepiemērotību norādītajam ģērbšanās stilam. Vilšanos vēl sāpīgāku daudziem dara ieejas biļešu cena – vienam cilvēkam ieeja svinībās izmaksājusi no 18 līdz 20 eiro.

"Piedzīvo Aļasku Rīgā un nokļūsti unikālā ceļojumā telpā. (..) Svinības bijušās zefīru fabrikas "Uzvara" plašumos ar īstiem mežcirtēju totēmiem, dzīvu mežu un savvaļas zvejojošiem grizli lāčiem, indiāņu kazino, ledu dzērienos un dzērieniem ledū, galvu reibinošām dejām, dzirkstošu publiku, šampanieti," vēstīja pasākuma apraksts, kurā bija teikts – ierašanās balles uzvalkos.

Pēc pasākuma īpaši sarosījušās daiļā dzimuma pārstāves, cerībā atgūt nozaudētos kažokus un mēteļus, kas noklīduši garderobēs valdošā "haosa" dēļ. Liela daļa apmeklētāju pie šīs situācijas vaino pasākuma organizatorus, jo virsdrēbju nodošanu un izņemšanu garderobisti uzraudzījuši visai pavirši.

"Atļāvos garderobē iekāpt pati pēc savas jakas, jo pēc pusčetriem naktī pazudušo jaku bija vairāk nekā cilvēku, kas apmeklēja pasākumu," pasākuma feisbuka lapā apgalvo viena no svinētājām.

Visbiežāk paustais viedoklis, kurā dalījušies pasākuma apmeklētāji, ataino nepatīkami garās rindas, kas bijušas visur – gan pie ieejas, gan garderobē, pie bāra un labierīcībām, kas dažiem pat licis dabiskās vajadzības nokārtot "aiz stūra". Arī šeit svinētāji norāda uz kļūdām organizācijā – pasākumā, iespējams, ielaisti daudz vairāk cilvēku, nekā iespējams atbilstoši uzņemt.

Daudzi ir neizpratnē, kāpēc šīs Jaunā gada svinības tika dēvētas par balli, jo no ārēja smalkuma neesot bijis ne vēsts.

"Kāpēc pasākums tika reklamēts kā balle un teikts, ka jāierodas uzvalkā, ja tika laisti iekšā cilvēki džinsās un krosenēs? Pasākumu apmeklējām tikai tāpēc, ka visur tika reklamēts, ka tā būs BALLE, bet rezultātā nonācām pasākumā dubļainā garāžā ar sliktu apskaņošanu, " "Facebook" diskusijās norāda viena no balles apmeklētājām.

Tāpat pasākuma apmeklētājus satraukusi drošība – gan "uz aci" nedrošās sastatnes, gan salūta laikā piedzīvotais, gan kautiņi pie ieejas pasākumā.

"Kas tas par plāno kartonu pa virsu nelīdzenajām celtniecības stalažām? Kāpēc netika domāts par drošību? Un pārdomu jautājums tehniskākiem cilvēkiem no celtniecības nozares – cik cilvēku provizoriski var tādas izturēt, jo viņas bija konstanti pārpildītas?" aizdomājies viens no pasākuma viesiem.

Svinības izcēlušās ar izteiktu apkalpojošā personāla trūkumu, un, pēc aculiecinieku vēstītā, pāris apsargi, kuri bija piesaistīti pasākumam, nav spējuši nodrošināt pilnvērtīgu kārtību.

"Kāpēc, stāvot 100 metru garā rindā garām nekaunīgi aiziet 30 jauniešu banda līdz pašai ieejai un apsardzei par to ir vienalga? Ļoti neētiski, un liek domāt, ka organizatoriem ir vienalga par pasākuma apmeklētājiem," secinājis kāds no svinētājiem.

Tāpat pamanīts, ka pie ieejas pasākumā nav pārbaudīts somu saturs, un arī citu "Aļaskas" ballītē novēroto trūkumu saraksts ir garš.

Svinību galvenais organizators, kluba "Piens" īpašnieks Mārtiņš Mielavs, pēc pasākuma feisbukā publicējis atvainošanos un solījis jau tuvāko dienu laikā mēģināt atrisināt pazaudēto mantu jautājumu.

"Tikai gribu pateikt, ka mūsu mērķis bija uzrīkot grandiozus svētkus, nevis kādu piečakarēt vai apkāst. Vēlreiz atvainojos tiem, kuriem tie tādi nebija," vēsta galvenais organizators, un "Facebook" lapā jau sācis darboties atrasto mantu birojs, lai palīdzētu atgūt nozudušās lietas.

Lai gan nerimst ļaužu viļņošanās par svinību slikto organizāciju, netrūkst arī pozitīvi komentāri. Gana daudz svinību viesu "Facebook" tīklā izsaka atbalstu Mielavam un viņa komandai par sarūpētajiem svētkiem un sola turp doties arī nākamajā gadu mijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!