Foto: Publicitātes foto

Šīs nedēļas sākumā ar jautru ballīti rokenrola noskaņās Vecrīgā, Līvu laukumā durvis vēra jauns vasaras restorāns-klubs Rockabilly House, kurā saimniekos arī leģendārais latviešu mūziķis Pits Andersons.

Kluba uzstāšanās pasākumā uz skatuves kāpa Andersona grupa The Swamp Shakers, kā arī Aleksandra Sirtsova jeb Muroveja jaunizveidotā apvienība Rockabilly House Cats.

Kā vēsta kluba pārstāvji, Rockabilly House ir sen lolota iecere, kuru šogad ir realizējuši divi cilvēki - bijušā vasaras restorāna Zelta Fīlings īpašnieks un tā radošā dvēsele Raimonds Ungurs, kā arī Pits Andersons.

"Šī ir ideāla mūzika atpūtai, tā pārpilda tevi ar pozitīvo enerģiju, dod laimes sajūtu, un spēku atmest visas ikdienišķās negācijas, atgādinot mums, ka ir vērts maksimāli izbaudīt dzīves skaistākos mirkļus," jauno klubu raksturo Andersons.

Viņš arī precizē, ka rockabilly ir agrīnās piecdesmito gadu amerikāņu rokenrola mūzikas aktīvākais paveids, melnā blūza un baltās kantrī mūzikas saplūdums, un līdz ar Pita Andersona grupas The Swamp Shakers dibināšanu 2010. gadā šis mūzikas stils un arī šī kultūra kopumā kļūst arvien populārāka Latvijā.

"Klubs nes milzīgu prieku, bet prasa arī daudz laika, lai viss būtu augstā kvalitātē un atbilstoši iecerei. Bez Raimonda Ungura es nebūtu uzdrošinājies šai idejai pievērsties. Bet viņš mani vienkārši nostādīja fakta priekšā," atzīst mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!