Foto: AFP/Scanpix / LETA/instagram.com/victoriabeckham
Skaistuma standarti modes pasaulē pamazām mainās un arvien vairāk modes nami savās skatās atsakās no pārlieku kārnu modeļu izmantošanas, dažu dizaineru izvēlētās meitenes vēl aizvien izpelnās kritiku par neveselīga tievuma propagandu.

Šonedēļ nežēlastībā kritusi britu futbolista Deivida Bekhema sieva Viktorija Bekhema – viņas jaunās kolekcijas briļļu rāmjus reklāmas fotosesijā izrādījusi lietuviešu modele Giedre Dukauskaite, un attēli izpelnījās lielu kritiku.

Satrauktajos komentāros meitene dēvēta par ģindeni un skeletu, un daudzi pauduši rūpes par modeles veselību un taujājuši, vai Giedre necieš no ēšanas traucējumiem.

Britu žurnālists un TV raidījumu vadītājs Pīrss Morgans pat publiski atzinis, ka Bekhemas kampaņas foto viņu ir "pārbiedējis".

Britu izdevumam "MailOnline" Giedres māte Irēna steigusi aizstāvēt savu atvasi un kampaņu, norādot, ka saceltā jezga ir pilnīgas muļķības, bet tās mātes, kuras norādījušas, ka nevēlas, lai viņu atvases izskatās šādi, gluži vienkārši ir skaudīgas.

"Jums jāpatur prātā, ka Giedre ir 29 gadus veca. Viņa nav pusaudze, kura vēl nav attīstījusies," bažas par modeles veselību kliedējusi viņas māte un skaidrojusi, ka kampaņas fotogrāfijā pozas un gaismas dēļ modele izskatoties tievāka nekā dzīvē.

Viņa pati meitu satikusi pirms diviem mēnešiem, un, viesojoties pie ģimenes, modele, kura esot ļoti tieva jau kopš bērnības, ēdusi visu, kas celts galdā, nesmādējot pat cepelīnus.

Dukauskaite modeles karjeru uzsākusi 17 gadu vecumā un piedalījusies tādu zīmolu kā "Prada", "Replay" un "D&G" kampaņās, kā arī daudzu citu populāru dizaineru modes skatēs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!