Foto: Mango
Jau vairākus gadus daudzu sieviešu garderobē par vienu no iecienītākajiem apģērba gabaliem kļuvuši legingi, bet eksperti daiļā dzimuma pārstāves brīdina par to bīstamību.

Sākoties siltajam laikam sievietes pie svārkiem vai kleitiņām izvēlas valkāt legingus, kuri lieliski apslēpj iespējamās kāju nepilnības, bet fizioterapeiti norādījuši, ka šis parocīgais apģērba gabals var padarīt ļenganus kāju muskuļus un vēderu.

"Legingi ir ērti un lieliski izskatās, bet tiem ir arī tumšā puse - legingi atbalsta gurnu muskuļus, kā arī dibena un vēdera lejasdaļas muskuļus, tādējādi veicot funkciju, ko dabiski vajadzētu nodrošināt pašiem muskuļiem.

Šī iemesla dēl muskuļi atslābst un pārstāj darboties, bet tad, kad vasarā mēs no legingiem atsakāmies, ar šausmām secinām, ka mūsu augums vairs nav tik tvirts un stingrs, kā tam vajadzēja būt," izdevumam The Daily Mail skaidrojusi fizioterapeite Semija Margo.

Bīstamību rada arī tas, ka, valkājot legingus, sievietēm rodas sajūta, ka viņu ļenganos vēderiņus vai celulītu uz kājām neviens neredz, tādēļ arī daiļā dzimuma pārstāvēm nav motivācijas cīnīties ar problemātiskajām ķermeņa zonām - viņas vienkārši uzvelk legingus un jūtas apmierinātas, neņemot vērā pat to, ka vīrieši šo apģērba gabalu atzinuši par vienu no kaitinošākajiem.

Legingi ar triumfu modes aktualitāšu lapaspusēs atgriezās jau 2006. gadā, un šajā laikā savā garderobē tās regulāri iekļāvušas ne tikai tādas pasaulē zināmas personas kā aktrise Gvineta Paltrova, dziedātāja Keitija Perija, modes ikona Viktorija Bekhema, bet arī pašmāju dažādu jomu spilgtākās pārstāves Maija Silova, Ketija Dombrovska, dziedošās māsiņas Drozdovičas un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!