Foto: DELFI

Otrdienas, 28. oktobra, vakarā ar Latvijas zīmola Recycled.lv skati
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā tika atklāta 21. Rīgas modes nedēļa, kura līdz 1. novembrim norisināsies luksusa klases modes centrā Podium un citās vietās Rīgā.

Modes nedēļu atklājošā Recycled.lv skate bija ieturēta etnogrāfiskā stilā un pārsteidza ar modīgām versijām par latviešu tautas tērpu. Par muzikālo noformējumu bija parūpēsies DJ Monsta.

Pasākumā neiztrūkstoši klāt bija arī pašmāju populārie cilvēki. Novērtēt modes vēsmas bija ieradusies allaž stilīgā TV dīva Maija Silova, skaistuma konkursu dalībniece Simona Kubasova, stilīgais multimākslinieks Kašers, stila eksperte Una Ulme un citi modes interesenti.

Pēc oficiālā atklāšanas pasākuma notikums tika nosvinēts Rīgas šikākajā bārā Bar.Ber room. Rīgas modes nedēļas laikā savas 2015. gada pavasara/vasaras sezonas kolekcijas prezentēs vairāk nekā divdesmit modes zīmoli no Latvijas un citām valstīm. 

Starp dalībniekiem būs jau atpazīstami Latvijas zīmoli kā Katya Katya Shehurina, Amoralle, Anna Led, Nóló, Narciss, gan strauji augošie jaunpienācēji kā M-Couture, Sin On the Beach, Dace Bahmann (BeCarousell), Skladnova, kā arī pašlaik aktuālākie modes zīmoli Eiropā.

Modes nedēļas ievaros kā dizainere debitēs arī bijusī Rīgas mēra sieva - kafejnīcas Dali saimniece Jeļena Ušakova, būs arī citi daudzsološi jaunpienācēji. Neizpaliks arī modīgas ballītes ar labākajiem dīdžejiem un skatēm, kas atvērtas visiem interesentiem. 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!