Foto: Vida Press
Zirgu skriešanās sacīkstes allaž bijis ļoti prestižs pasākums, kuru apmeklē īpaši izmeklēta sabiedrības daļa, un šonedēļ Anglijā norisinās ikgadējais Čeltenhemas festivāls, kas ir viens no centrālajiem zirgu sporta notikumiem šajā zemē, un to jau ar savu klātbūtni pagodinājis teju viss britu sabiedrības krējums.

Festivāls parasti ilgst četras dienas, un šajā laikā sacīkšu likmju apgrozījums mērāms vairākos simtos miljonu sterliņu mārciņu, un pasākuma ietvaros bagātākie un veiksmīgākie briti mērās ne tikai ar savu naudas maku biezumu un turību, bet arī tērpiem.

Kamēr vīrieši liek likmes, lēdijas izrāda savas krāšņās un nereti arī visai ērmīgās galvas rotas - dāmu cepuru mode Čeltenhemas festivālā katru gadu kļūst par vienu no apspriestākajiem notikumiem britu medijos.

Lai gan festivāla noslēguma ceremonija norisināsies tikai piektdien, 14. martā, vairākas daiļā dzimuma būtnes jau paguvušas visus pasākuma apmeklētājus apžilbināt ar īpaši ekstravagantām un oriģinālām cepurēm, kas vairāk līdzinās mākslas darbiem, nevis praktiskām galvas segām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!