Foto: Publicitātes foto
Modes pasaulē arvien populārāka kļūst tendence dot lietām otru elpu jeb radīt apģērbu un aksesuārus no tā, kas citādi dotos uz atkritumu tvertni vai turpinātu krāt putekļus bēniņos. Šim virzienam sekojis arī Latvijas zīmols "3 wind knots".

Sociālajos tīklos lielu interesi radījis zīmola jaunums – no vecām avīzēm darinātas somiņas "3wk recycled".

Kā "Delfi Izklaidei" atklāj zīmola pārstāvji, somiņas tapušas, izmantojot īpašu inovatīvu apstrādes metodi, kas nodrošina, ka tās ir izturīgas un ūdens necaurlaidīgas. Somās var pārnēsāt līdz pat pieciem kilogramiem.

"Mums svarīgi, ka, veidojot somu materiālu, mēs nodarbojamies ar otrreizējo pārstrādi un resursu efektīvāku izmantošanu," norāda Sigita Trukšāne no "3 wind knots".

"Ideja radās, kārtojot pagrabu un atrodot sainī sasietus piecdesmito un sešdesmito gadu žurnālu "Zvaigzne" un "Liesma" izdevumus, kas piederēja tuviniekiem. Šķirstot šos žurnālus, galvā iešāvās doma, ka gribētos tiem dot vēl vienu dzīvību. Tie ar interesi tika lasīti un šķirstīti, tā ir mūsu vēsture, vairāk nekā 60 gadus sena informācija un attēli.

Attīstot ideju, sapratām, ka daudz dažādu interesantu žurnālu ir pieejami visā pasaulē. Tiem pat nav jābūt seniem, bet ar saviem knifiņiem, kas potenciālajam somu nēsātājam liktos saistoši un interesanti," skaidro zīmola pārstāve, īpaši uzsverot, ka katra soma ir unikāla un ir iespējams to pagatavot arī no klienta materiāla.

Preses izdevumus somām "3 wind knots" komanda meklējusi pati. "Latgalītes" tirgū atrastas trīsdesmito gadu "Jaunākās Ziņas", kā arī tādas avīzes kā "Rīgas Balss", "Cīņa" un citi aizvadītajās desmitgadēs populāri izdevumi. Tāpat daudz palīdzējuši draugi, radi un paziņas, caurskatot bēniņus vai pagrabus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!