Naktī no svētdienas uz pirmdienu Holivudā norisinājās ikgadējā ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija. Pēc krāšņā pasākuma dedzīgi tiek apspriesti ne tikai statuešu ieguvēji un tie, kuriem nepaveicās, bet arī tērpi, kuros daiļā dzimuma pārstāves gozējušās uz sarkanā paklāja.

Ārvalstu mediji un stila kritiķi nesnauž – sabiedrības novērtējumam jau sniegti vairāki apkopojumi ar vislabāk tērptajām ceremonijas viešņām, kā arī tām, kurām šoreiz būtu vajadzējis rūpīgāk piedomāt pie sava vizuālā tēla.

Viedokļi par aktrišu un citu zvaigžņu kleitām atšķiras, tomēr dažas kritiķi gandrīz vienprātīgi atzinuši par veiksminiecēm. Starp vislabāk ģērbtajām viešņām ierindotas Emma Stouna, kura, starp citu, ieguva "Oskaru" kā labākā aktrise, Čārlīze Terona, Viola Deivisa, Brī Lārsone un vēl daudzas citas.

Savukārt ne visai glaimojošas atsauksmes stila kritiķi veltījuši amerikāņu aktrisei Leslijai Mannai, kura bija tērpusies kuplā dzeltenas nokrāsas princeškleitā, un Dakotai Džonsonei, kuras retro stila tērps daudziem šķitis pārlieku vecmodīgs.

Jau vēstīts, ka par gada labāko filmu tika pasludināta Berija Dženkinsa režisētā "Moonlight" ("Mēnesgaisma"), tomēr triumfa mirkli aizēnoja kāds neveikls misēklis – vispirms par uzvarētāju galvenajā kategorijā kļūdaini tika nosaukts mūzikls "La La Land" ("La La Land: Kalifornijas sapņi").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!