Foto: DELFI
Šonedēļ Rīgā sāksies pavasara modes nedēļa, kuras ietvaros norisinājās arī Latvijas Modes un stila balvas pasniegšanas ceremonija, kas vienkopus pulcēja daudzus pašmāju modes gardēžus.

Balvu pasniegšanas ceremonija norisinājās viesnīcā "Grand Poet Hotel", un tajā par sasniegumiem modes un stila jomā iepriekšējā gadā tika godināti gan nozares profesionāļi, gan radošo profesiju pārstāvji.

Balvas organizators ir Baltijas Modes federācija, kuras mērķis ir paaugstināt Latvijas modes dizaina prestižu.

Šogad – 13. Latvijas modes un stila balvas pasniegšanas ceremonijas laikā – tika paziņoti uzvarētāji 13 nominācijās.

Tituls "Gada dizainers" tika piešķirts zīmola NARCISS dizainerei Alisei Trautmanei. Par nominācijas "Gada debija" uzvarētāju kļuva modes māksliniece Iveta Vecmane.

Foto: DELFI
Balva par "Gada izrāvienu" nonāca pie Daces Zvirbules – bērnu modes zīmola "Aristocrat Kids" dizaineres. Par "Gada radošāko modes skati" tika atzīta Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu kolekciju skate peldbaseinā "Ķīpsala", kas notika 2017. gada 2. jūnijā, savukārt balvu par "Gada inovatīvāko kolekciju" saņēma Keta Gutmane.

Šogad pirmo reizi tika pasniegtas balvas divās jaunās nominācijas – balvu par "Labāko digitālo mārketingu" saņēma zīmols INCH2 (dizainere Olga Pētersone), bet par "Labāko reklāmas kampaņas imidžu"Dace Bahmann (dizainere Dace Krieviņa-Bahmane).

Par "Labāko modes konceptveikalu, kas tika atvērts 2017. gadā" atzīts veikals "ImageHouse".

Specbalvu "Teātris un mode" saņēma modes māksliniece Jekaterina Šehurina, kura veiksmīgi sadarbojas ar Dailes teātri kā kostīmu māksliniece un tika nominēta balvai "Spēlmaņu nakts" 2017. gadā.

Balvu "Gada stilīgākais radošās industrijas pārstāvis" sieviešu kategorijā par iepriekšējo gadu piešķirta aktrisei Dārtai Danevičai, kura šajā nominācija konkurēja ar televīzijas seju Dagmāru Leganti, baleta solisti Elzu Leimani un režisori Lauru Grozi-Ķiberi.

Foto: DELFI
Savukārt kategorijā "vīrieši" par vakara varoni kļuva šova "X Faktors" uzvarētājs Artūrs Gruzdiņš – nominācijā viņš konkurēja ar televīzijas seju un pasākumu vadītāju Armandu Simsonu un mūziķi Donu.
"Gada stilīgākais vāks" pagājušā gadā izdotam žurnālam ir bijis žurnāla "Pastaiga.ru" (izdevums krievu valodā, foto – Oļegs Zernovs, stlls – Olga Kolotova) augusta numuram, savukārt "Gada labākās stila lapas" publicētas pavasara sezonas izdevumā "Lilit Look" (foto – Olga Jakovļeva, stils – Jūlija Verbicka).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!