Foto: Twitter.com/_milan23_
Mediju un sabiedrības ievērību izpelnījies īpaši drosmīgs tērps – kāda amerkāniete uz izlaiduma balli devusies kleitā, uz kuras uzdrukātas melnādaino vīriešu, sieviešu un bērnu, kas gājuši bojā policijas apšaudēs, sejas.

17 gadus vecā Milāna Boldena-Morisa (attēlā), kura šogad absolvē Kardināla Ņūmena vidusskolu Floridā, pārsteigusi pasauli ar izlaiduma balles tērpu, kas veidots kā cieņas apliecinājums melnādainajiem ļaudīm, kurus dažādos incidentos nošāvuši policisti.

Melbaltās, apdrukātās kleitas autors ir grafiskais dizaineris Terenss Torenss, kurš ir tuvs vidusskolnieces Milānas ģimenes draugs.

"Es esmu dizaineris jau 15 gadus. Sāku ar to nodarboties vidusskolā," Torenss pastāstījis izdevumam "BuzzFeed". Savukārt ideja radīt tērpu, kuru rotā apšaudes upuru sejas, viņam radusies pērn.

Šogad viņš savu sapni beidzot īstenojis, un gan Milāna, gan viņas ģimene bijusi atsaucīga. Sākotnēji meitene uz izlaiduma balli bija ieplānojusi vilkt sarkanu, kruzuļiem rotātu kleitu, tomēr Torensam izdevies viņu pārliecināt tērpties viņa radītajā kostīmā.

"Dievs man norādīja, ka viņa ir īstā meitene šai kleitai," sacījis dizaineris, kuram tērpa radīšana prasījusi trīs dienas. Kleita ir veidota no izšūtam mežģīnēm un materiāla, no kura tiek šūdināti nirēju tērpi.

Uz kleitas uzdrukātas 15 dažādas sejas, tajā skaitā kāda melnādaina puisēna, kurš tika nogalināts, kad ciemojās pie sava tēva, ieslodzītās Sandras Blandas, kura cietumā mira mīklainos apstākļos, puisēna vārdā Tamirs Raiss, kuru nošāva policisti, jo viņš spēlējās ar rotaļu pistoli, un daudzu citu policijas apšaužu upuri.

"Ja es varētu uz tērpa uzdrukāt visus upurus, par nožēlu jāsaka – es, visticamāk, joprojām tērpu nebūtu pabeidzis," norādījis Torenss.

To, kā daudznozīmīgais tērps izskatās dzīvē, Milāna atrādījusi vairākos "Instagram" kadros, kas aizkustinājuši tūkstošiem ļaužu.

Meaningful 🗣 #prom2k17 pic.twitter.com/vxIWOXa7iO— Milan Bolden-Morris (@_milan23_) April 22, 2017

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!