Pirmo reizi Latvijas modes vēsturē par Victoria's Secret "eņģeli" kļuvusi latviešu meitene - Ieva Lagūna (attēlā), kura 9. novembra vakarā piedalījās prestižā apakšveļas zīmola skatē Ņujorkā.

Victoria's Secret modes skatēm allaž tiek izvēlētas tikai pašas labākās modeles, kuru vārds jau ir zināms modes industrijas aprindās, un Ievai izdevās pierādīt sevi vairāku tūkstošu pasaules labāko modeļu konkurencē.

"Protams, noteicošais ir Ievas unikālais klasiskais skaistums, kā arī gaišā, enerģiskā un patīkamā personība. Ieva prot labi komunicēt un ir ļoti neatlaidīga. Jāteic, ka ļoti daudzām meitenēm līdz modes biznesa olimpam traucē nokļūt tas, ka viņas neiztur psiholoģisko un fizisko spriedzi.

Bieži vien modelēm nesanāk laika izgulēties, bet tik un tā kastingā jārada iespaids, ka esi atpūtusies, un pat caur nogurumu jāspēj būt draudzīgai ar uzņēmuma pārstāvjiem.

Tāpat arī ir jāspēj savākties brīžos, kad ir saņemti vairāki atteikumi no klientiem - šādos gadījumos ir jāturpina ticēt sev, un neapstāties, neiekrist sevis žēlošanā," stāsta Ievas pārstāvētās modeļu aģentūras Dandy Model Management pārstāve Annika Vītola.

"Būtībā visas modeles, kas iekļūst Victoria's Secret skatē, iegūst "eņģeļa" statusu," stāsta Vītola, lai gan šis apgalvojums ir pretrunā ar senajām zīmola tradīcijām.

Ievu 2008. gadā kādā koncertā pamanījis modeļu aģentūras dibinātājs Nils Raumanis. Kopš tā laika jau trīs gadus meitene no Saldus, kura iepriekš bija iecerējusi mācīties par ārsti, strādā kā profesionāla modele.

Viņa ir vienīgā latviete, kurai jau četras reizes izdevies pabūt uz prestižā žurnāla Vogue vāka, viņa fotografējusies kopā ar Madonnas ilglaicīgo draugu, pasaulē zināmo supermodeli un aktieri Toniju Vordu un bijusi reklāmas seja tādiem modes zīmoliem kā Gucci, Chanel un citiem, kā arī piedalījusies prestižu modes dizaineru skatēs.

Viena no aģentūras modelēm - Ginta Lapiņa - jau kļuvusi par pasaules mēroga topmodeli, un aģentūras pārstāvji spriež, ka Ieva būs nākamā, kas nesīs Latvijas vārdu pasaulē.

"Var droši teikt, ka Latvija drīz tiks pie vēl vienas pasaules līmeņa topmodeles, jo Victoria's Secret modes skate tiek uzskatīta par tādu kā caurlaidi jeb VIP karti modelēm augstākā karjeras līmeņa sasniegšanai. Tad kopā ar Gintu Lapiņu Latvijai būs jau divas topmodeles," spriež Annika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!