Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā uzbrukumā Īrijā nopietni piekauta latviešu modele Baiba Eņģele (attēlā) – smago miesas bojājumu dēļ radušās bažas par viņas turpmāko karjeru modes industrijā, vēsta laikraksts Dundalk Democrat.

24 gadus vecā Eņģele sestdien, 22. janvārī, izklaidējusies Ņūrijas pilsētā, un aptuveni pulksten divos naktī pie naktskluba Bed viņai bez iemesla no aizmugures uzbrukušas vairākas sievietes.

Uzbrucējas latviešu meiteni nogāzušas zemē, situšas un spārdījušas pa galvu, vēderu un kājām - uzbrukuma rezultātā Eņģele guvusi nopietnus miesas bojājumus, kuru dēļ viņai, iespējams, nāksies pārtraukt modeles gaitas, lai gan šajā biznesā viņai prognozēti lieli panākumi.

Pēc uzbrukuma jaunā sieviete nogādāta Ņūrijas slimnīcā, bet vēlāk pārvesta uz lielāku un labāk aprīkoto Svētā Vincenta slimnīcu Dublinā.

"Šis brutālais uzbrukums Baibu šausmīgi traumējis gan fiziski, gan emocionāli. Viņa ļoti baidās iziet ārpus telpām. Pagaidām no sīkākiem komentāriem mēs atturēsimies, jo viņai ir jāaptver, kas īsti ar viņu ir noticis," laikrakstam atklājusi Eņģeles pārstāve.

Vietējā policija izmeklē notikušo incidentu - saistībā ar uzbrukumu aizturēta kāda 23 gadus veca sieviete, bet vēl viena sieviete tiek meklēta. Sākotnējā izmeklēšanas informācija liecina, ka uzbrukums meitenei noticis rasistisku motīvu vadīts.

Eņģele Īrijā dzīvo kopš 18 gadu vecuma, pēdējos četrus gadus mitinoties Dundalkā, kur apguva bakalaura mācību programmu multimediju jomā, kā arī veiksmīgi darbojās modes biznesā.

Pirms Ziemassvētkiem viņu reklāmas kampaņai izraudzījās sporta apģērbu ražotājs Columbia, bet pirms tam viņa strādāja par modeli slēpošanas un snovborda apģērbu ražotājam Ski Ireland.

Galerijā: Foto no Baibas Eņģeles portfolio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!